Erhvervslivet vil have Folketinget til at udskyde klimakampen

Landbruget afviser kødafgifter og CO2-afgifter, og andre brancher vil også have udskudt klimakampen.
Foto: Mathias Svold/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
Foto: Mathias Svold/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
AF POLITIKEN VIDEREFORMIDLET AF RIZAU

Med de sorte skyer over økonomien vil det passe som en boksehandske til et blåt øje at indføre nye flyafgifter, CO2-afgifter og kødafgifter for at nå i mål med de ambitiøse klimamål, der er makronbunden i forståelsesaftalen mellem S-regeringen og dens støttepartier.

Det er beskeden fra en række brancher, der som følge af coronakrisen er trængt økonomisk i knæ, skriver Politiken fredag. De sender en klar opfordring til regeringen og de såkaldte forståelsespartier om at udskyde en række forslag, som indtil coronakrisen dominerede den politiske dagsorden.

Eksempelvis har både de radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet foreslået forskellige varianter af en ny flyafgift. På samme vis afviser Landbrug & Fødevarers formand, Martin Merrild, et forslag fra SF om at indføre en afgift på landbruget, som bl.a. vil gøre oksekød dyrere.

Klimaminister Dan Jørgensen (S) anerkender i en skriftlig kommentar, at "Danmark og verden står i en helt anden situation end før udbruddet af covid-19" . Regeringens ambitioner er ifølge ministeren uændrede, men han påpeger samtidig, at regeringen ikke medvirker til at "lukke danske virksomheder i klimaets navn for så at sende arbejdspladserne – og forureningen i øvrigt – til udlandet".

Greenpeace efterspørger reduktioner i kød- og mejeriproduktion i klimaudspil

Corona-krisen truer EU's nye budget

Martin Merrild frygter mere fleksibilitet for landbrugsstøtten 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også