AgriWatch

Gods lander store tyske hamp-aftaler: Vi søger akut nye avlere

Møllerup Gods' hampvirksomhed Møllerup Brands har landet aftaler med flere tyske storkæder. Firmaet mangler dog avlere til at løfte produktion og imødekomme efterspørgslen.

Foto: AP/Ritzau Scanpix

Efterspørgslen er der. Men udbuddet halter efter. Sådan ser det ud for hampafdelingen i Møllerup Gods, virksomheden Møllerup Brands, der udvikler fødevarer og hudplejeprodukter baseret på hamp.

Firmaet har nemlig fået aftaler med flere store tyske kæder, men mangler avlere, så virksomheden kan leve op til efterspørgslen.

Det skriver Landbrugsavisen.

"Vi står med en meget stor efterspørgsel efter økologisk hamp fra store tyske økokæder allerede i år. Derfor søger vi akut nye økologiske avlere, der vil dyrke hamp på kontrakt til os allerede fra dette forår," siger adm. direktør i Møllerup Brands, Henrik Rendbøll, til Landbrugsavisen.

Møllerup Brands har aftaler med avlere om 400 hektar økologisk hamp. Firmaet vil dog op på 600 hektar i 2020 og i løbet af 2-3 år forventes 3000-4000 hektar økologisk hamp.

Virksomheden har fået adgang til det tyske marked gennem en produktionscertificering, der sikrer fødevaresikkerhed i forsyningskædens produktionsproces ifølge mediet.

i 2018 fik Møllerup Brands et underskud på 6,6 mio. kr. Virksomheden egenkapital nåede dermed et minus på 9,8 mio. kr.

Godsejere scorer kæmpe jackpot på cannabisaktie  

Deltidslandmand idømt fængsel for hampdyrkning 

Stor slagtekalveproducent: Snak om klima interesserer mig ikke 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch