AgriWatch

Deltidslandmand idømt fængsel for hampdyrkning

En deltidslandmand fra Nordthy er dømt at for dyrke hamp på sine marker

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Det har kostet en 50-årig deltidslandmand to års fængsel, at han dyrkede hamp på to marker i Frøstrup i det nordlige Thy.

Det oplyser tvmidtvest.dk.

De ulovlige planter blev forsøgt skjult bag en troskyldig bræmme af majs. Da den særlige afgrøde i september 2017 havde vokset sig til en plantage højere end majsen, fik Midt- og Vestjyllands politi et tip om den ulovlige produktion og slog til. Myndighederne satte høstmaskiner ind og måtte have hjælp af Beredskabsstyrelsen for at bjærge høsten.

Straffesagen er nu afsluttet i landsretten. Et flertal af dommerne dømte landmanden skyldig i produktion af hamp med det formål at fremstille marihuana. I byretten var han sluppet med en dom på et års ubetinget fængsel, men han ankede til landsretten og det blev dyrt:

"Landsretsdommerne vurderede, at marihuanaen var lidt stærkere, end den var sat til i byretten. Derfor valgte de at sætte straffen op til to år," siger anklager Anders Dyrvig Rechendorff ifølge tvmidtvest.dk.

Den 50-åriges forsvarer, advokat René Knudsen nøjes med at konstatere, at med dommen er sagen afsluttet.

Den dømte har såvel i byretten som i landsretten erklæret sig ikke-skyldig. I byretten forklarede han, at han havde lejet arealerne ud til en mand, han ikke kendte:

"Jeg fik 21.000 kr. plus moms og skrev en dags dato til en "Kaspar Jensen" af hensyn til regnskaberne, og den blev afleveret til min revisor," lød forklaringen.

Den ulovlige landbrugsdrift omfattede et areal på seks hektar og gav et udbytte på ca. 22.000 hampeplanter.

Tiltalt for vanrøgt: Grise fik sår af ætsende middel

Medie: Danske storaktionærer smuglede ornesæd til Australien

Danske mænd dømt i Australien for at importere ulovlig svinesæd 

Mere fra AgriWatch

Fugleinfluenza breder sig i Frankrig

Den meget smitsomme fugleinfluenza er registreret på en fjerkræfarm i det nordlige Frankrig. Trods nationale restriktioner breder smitten sig i landet og uden for grænserne.

Snævert fokus på lavbundsjorde kan koste dyrt

Når der på få år skal udtages store arealer med lavbundsjord til kun ét formål, risikerer andre hensyn at blive overset eller helt glemt. Det frygter sekretariatsleder, der netop arbejder med jordfordeling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch