AgriWatch

Deltidslandmand idømt fængsel for hampdyrkning

En deltidslandmand fra Nordthy er dømt at for dyrke hamp på sine marker

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Det har kostet en 50-årig deltidslandmand to års fængsel, at han dyrkede hamp på to marker i Frøstrup i det nordlige Thy.

Det oplyser tvmidtvest.dk.

De ulovlige planter blev forsøgt skjult bag en troskyldig bræmme af majs. Da den særlige afgrøde i september 2017 havde vokset sig til en plantage højere end majsen, fik Midt- og Vestjyllands politi et tip om den ulovlige produktion og slog til. Myndighederne satte høstmaskiner ind og måtte have hjælp af Beredskabsstyrelsen for at bjærge høsten.

Straffesagen er nu afsluttet i landsretten. Et flertal af dommerne dømte landmanden skyldig i produktion af hamp med det formål at fremstille marihuana. I byretten var han sluppet med en dom på et års ubetinget fængsel, men han ankede til landsretten og det blev dyrt:

"Landsretsdommerne vurderede, at marihuanaen var lidt stærkere, end den var sat til i byretten. Derfor valgte de at sætte straffen op til to år," siger anklager Anders Dyrvig Rechendorff ifølge tvmidtvest.dk.

Den 50-åriges forsvarer, advokat René Knudsen nøjes med at konstatere, at med dommen er sagen afsluttet.

Den dømte har såvel i byretten som i landsretten erklæret sig ikke-skyldig. I byretten forklarede han, at han havde lejet arealerne ud til en mand, han ikke kendte:

"Jeg fik 21.000 kr. plus moms og skrev en dags dato til en "Kaspar Jensen" af hensyn til regnskaberne, og den blev afleveret til min revisor," lød forklaringen.

Den ulovlige landbrugsdrift omfattede et areal på seks hektar og gav et udbytte på ca. 22.000 hampeplanter.

Tiltalt for vanrøgt: Grise fik sår af ætsende middel

Medie: Danske storaktionærer smuglede ornesæd til Australien

Danske mænd dømt i Australien for at importere ulovlig svinesæd 

Mere fra AgriWatch

DLG er klar til at levere non-gm soja igen

Efter to måneders afbrudt forsyning, er det lykkedes grovvarekoncernen at få fat i partier, så der igen kan leveres non-gm soja til mælkeproducenterne. Priserne vil dog være højere, melder vicekoncerndirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch