AgriWatch

Godsejere scorer kæmpe jackpot på cannabisaktie

Ved at investere i en canadisk cannabisaktie har ejerfamilien bag Møllerup Gods sammen med direktør tjent over en kvart mia. kr. Familien har også selv lagt en del af godsets landbrug om for at kunne dyrke cannabis.

Ejerne af Møllerup gods tjente godt på salget af deres aktier i Canopy Growth, som producerer cannabis. Aktierne steg med over 30 pct. ifølge Børsen på en enkelt dag, da en af verdens største alkoholproducenter, Constellation Brands, som bl.a. producerer øllen Corona, i august sidste år købte knap 40 pct. af Canopy Growth for 4 mia. dollar. | Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

I løbet af 2018 steg de aktier, som familien fra Møllerup Gods blot et år forinden havde købt i verdens største producent af medicinsk cannabis, canadiske Canopy Growth. Aktierne har givet godsejerparret Anne og Stig Gamborg samt direktør Allan Thomassen et afkast på en kvart mia. kr.

Det skriver Børsen.

Stig Gamborg havde regnet med, at cannabis var en god forretning, men ikke at det ville give pengene så mange gange igen.

Aktien blev solgt, da den var på sit højeste, hvilket seksdoblede investeringen. Stig Gamborg ejer sammen med hustruen og deres fire børn Danish Cannabis. Her viser det seneste regnskab, at der er noteret finansielle indtægter for 252 mio. kr.

Danish Cannabis købte aktierne i det børsnoterede canadiske selskab for omkring 33 mio. kr.

Foruden at dyrke cannabis på godset er der også gang i mange andre aktiviteter. På Møllerup arrangeres blandt andet både jagter og åbent landbrug, men dyrkningen af cannabis fylder en del i driften, da en stor del af forretningen for to år siden blev lagt om. Og det er en god forretning, fortæller Stig Gamborg.

"Vi mærker stor interesse, så det går som planlagt. Der er den fremdrift at spore, som vi har forventet," siger han.

Grovvareselskab kan nu klimadeklarere foderblandinger

Landmænd får millioner til udvikling af græsprotein

Danske quinoa-avlere har kun haft udgifter  

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch