AgriWatch

Grovvareselskab kan nu klimadeklarere foderblandinger

DLG kan efter eget udsagn som det første grovvareselskab i Europa klimadeklarere sine foderblandinger. Det skal også komme landmanden til gavn.

Foto: DLG / PR

Fra den 1. november får kunder og ejere hos DLG i Danmark adgang til data, som viser klimaaftrykket for de foderblandinger, de får leveret fra DLG.

Dermed bliver grovvareselskabet det første i Europa, som kan tilbyde denne funktion til kunderne, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Prøv AgriWatch gratis i tre uger!

"Danske landmænd har allerede gjort meget for at nedbringe deres klimaaftryk og er blandt de mest ressourceeffektive i verden. I en tid hvor bæredygtighed og klima er højt på dagsordenen, bliver det endnu vigtigere at kunne redegøre for landbrugets klimaaftryk. Derfor vil vores kunder snart kunne få oplyst klimaaftrykket for de foderblandinger, de får leveret fra DLG. Det øger transparensen og gør det lettere for dem at optimere produktionen yderligere og på den måde tage næste skridt i den bæredygtige retning," fortæller Jesper Pagh, koncerndirektør for Husdyrernæring i DLG i meddelelsen.

Det er i første omgang kun i Danmark, at DLG tilbyder dette, men planen er, at det skal udbredes til andre af koncernens markeder.

I første omgang vil DLG kun kunne oplyse klimaaftrykket for de konventionelle foderblandinger, da der på nuværende tidspunkt ikke findes gennemarbejdede modeller for at beregne klimaaftrykket på økologiske foderblandinger.

DLG oplyser til AgriWatch, at klimafoderet til en start ikke kommer til at påvirke priserne.

Svensk havre-boom er endnu ikke nået til Danmark

Store høstdage udfordrede DLG 

God høst øger DLGs afsætning og eksport af korn 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch