Europas største mælkeproducent ser stort vækstpotentiale i Rusland

Den tyskejede landbrugsvirksomhed Ekosem-Agrar har haft en omsætning på 1,1 mia. kr. i første halvår af 2019. Det er en stigning på 62 pct. sammenlignet med samme periode sidste år.
Foto: Rune Aarestrup Pedersen/Ritzau Scanpix
Foto: Rune Aarestrup Pedersen/Ritzau Scanpix

Efter et praktikophold tilbage i 1989 øjnede den tyske landmand Stefan Dürr en god forretning i Rusland.

Landet producerer nemlig kun omkring halvdelen af dets mælkeforbrug selv, hvilket han ville drage fordel af.

Den tyske landmand etablerede landbruget Ekosem-Agrar, der sidenhen er vokset til en enorm forretning. Det skriver Effektivt Landbrug, som har mødt den tyske mælkeproducent i Rusland.

Landbrugsvirksomheden øgede ifølge Dairyreporter sin omsætning med 62 pct. i første halvår af 2019. Efter de første seks måneder af 2018 var omsætningen på 721 mio. kr.  Det beløb var vokset til 1,1 mia. kr. efter samme periode i år.

Siden 2012 har Stefan Dürr udbygget sine kvæggårde og forøget sit antal af malkekøer mere end seks gange, hvilket gør ham til Europas største mælkeproducent, da landbrugsvirksomhedens hovedkontor har adresse i det vestlige Tyskland.

Ekosem-Agrar har skrivende stund godt 87.000 malkekøer og 13.000 ansatte på 35 gårde, der er fordelt i ni forskellige regioner i Rusland.

Trods de mange udvidelser af bedrifterne ser Stefan Dürr stadig et stort vækstpotentiale, som han har planer om at udnytte.

I fremtiden skal biksen udvides til også at bestå af mejerier. For hidtil har tyskeren solgt næsten hele sin mælkeproduktion, som ifølge Effektivt Landbrug var på over 0,5 mio. kg. i 2018, til russiske mejerier, men i løbet af de kommende år skal flere mejerier etableres ved hans egne gårde.

Fødevareministeren: Køer skal kunne være ude hele året

Otte landmænd køber gård i fællesskab 

Arla går ud med klimamælk i Sverige 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også