AgriWatch

Europas største mælkeproducent ser stort vækstpotentiale i Rusland

Den tyskejede landbrugsvirksomhed Ekosem-Agrar har haft en omsætning på 1,1 mia. kr. i første halvår af 2019. Det er en stigning på 62 pct. sammenlignet med samme periode sidste år.

Foto: Rune Aarestrup Pedersen/Ritzau Scanpix

Efter et praktikophold tilbage i 1989 øjnede den tyske landmand Stefan Dürr en god forretning i Rusland.

Landet producerer nemlig kun omkring halvdelen af dets mælkeforbrug selv, hvilket han ville drage fordel af.

Den tyske landmand etablerede landbruget Ekosem-Agrar, der sidenhen er vokset til en enorm forretning. Det skriver Effektivt Landbrug, som har mødt den tyske mælkeproducent i Rusland.

Landbrugsvirksomheden øgede ifølge Dairyreporter sin omsætning med 62 pct. i første halvår af 2019. Efter de første seks måneder af 2018 var omsætningen på 721 mio. kr.  Det beløb var vokset til 1,1 mia. kr. efter samme periode i år.

Siden 2012 har Stefan Dürr udbygget sine kvæggårde og forøget sit antal af malkekøer mere end seks gange, hvilket gør ham til Europas største mælkeproducent, da landbrugsvirksomhedens hovedkontor har adresse i det vestlige Tyskland.

Ekosem-Agrar har skrivende stund godt 87.000 malkekøer og 13.000 ansatte på 35 gårde, der er fordelt i ni forskellige regioner i Rusland.

Trods de mange udvidelser af bedrifterne ser Stefan Dürr stadig et stort vækstpotentiale, som han har planer om at udnytte.

I fremtiden skal biksen udvides til også at bestå af mejerier. For hidtil har tyskeren solgt næsten hele sin mælkeproduktion, som ifølge Effektivt Landbrug var på over 0,5 mio. kg. i 2018, til russiske mejerier, men i løbet af de kommende år skal flere mejerier etableres ved hans egne gårde.

Fødevareministeren: Køer skal kunne være ude hele året

Otte landmænd køber gård i fællesskab 

Arla går ud med klimamælk i Sverige 

Mere fra AgriWatch

Ny omgang i retten ærgrer Arla-formand

Det er med ”stor ærgrelse”, at Arlas formand kan konstatere, at fem repræsentantskabsmedlemmer vil tage retssagen om krav om indsigt til landsretten, efter byretten har afsagt dom til mejerikoncernens favør.

Historisk gods sat til salg

Historisk gods på Vejlekanten med 600 kvadratmeter bolig med skov, voldgrav og over 500 hektar jord er sat til salg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch