AgriWatch

Nordjyske landmænd bag ny mælk fra Thise

Mælken er produceret på gårde, hvor kalve og køer går sammen i mindst tre måneder efter fødslen.

Foto: Martin Lehmann/Politiken/Ritzau Scanpix

I denne uge så en helt ny mælk første gang dagens lys på hylderne hos Irma. Mælken er særlig, fordi den er produceret efter nye standarder, som to nordjyske landmænd er de eneste der lever op til.

Derfor er de også ene om at producere den nye mælk fra Thise, som hedder Ad Libitum.

Normalt adskiller man ko og kalv ned til 12 timer efter fødslen, så man kan malke koen, men i det nye koncept går kalv og ko eller en amme-tante sammen det meste ad døgnet i mindst tre måneder.

Det skriver Tv2Nord.

Fordi kalven går mere sammen med koen eller en amme-tante har den en bedre sundhed, mener en af landmændene Sten Dissing.

"Det er der, jeg tjener pengene. Det er ved, at jeg har det nemmere, og en produktion, hvor jeg slipper for dyrlægeudgifter," siger Sten Dissing.

Indtil videre er det kun Sten Dissing og hans kollega Henrik Pedersen fra Brønderslev, der producerer til den nye mælk Ad Libitum, der koster 15 kroner og 50 øre.

Arla og Danish Crowns klimamærker er i modvind

Newzealandsk mejeri øgede omsætning og overskud

Prisen på mælk er steget 33 pct. på fem år 

Mere fra AgriWatch

Dansk selskab solgt for milliardbeløb

Seks år efter etableringen af Biophero bliver det danske selskab overtaget af en amerikansk koncern. Selskabet, der producerer feromoner til bekæmpelse af skadedyr i landbruget, forventer at accelerere det globale salg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch