AgriWatch

DN efterlyser penge til jordreform i finanslovsudspil

Regeringen har sat 2 mia. kr. af til det grønne område i dens finanslovsudspil, men midler til den storstilede jordreform glimter i sit fravær i udspillet, mener Danmarks Naturfredningsforening.

Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

Der er ikke meget at juble over, selv om regeringen har afsat 2 mia. kr. til den grønne omstilling i dens finanslovsudspil, mener præsident for Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding.

Hun undrer sig især over, at den socialdemokratiske regering ikke har valgt at prioritere at afsætte midler til at komme i gang med jordfordelingsreformen, når partiet selv har fremhævet netop det tiltag som værende et af de vigtigste virkeligmidler til at reducere landbrugets klimabelastning.

"Jeg havde det klare håb, at en jordreform var noget af det første, en ny regering ville prioritere. For hvis vi inden for denne valgperiode for alvor skal realisere de kæmpe potentialer, der ligger i jordudtagning, bliver vi nødt til at komme i gang nu," siger hun i en kommentar på interesseorganisationens hjemmeside.

Skuffelsen over de ifølge hende manglede ambitioner på det grønne område er blevet styrket ved, at regeringen er blevet valgt på det, som hun kalder "det grønneste mandat nogensinde".

Maria Reumert Gjerding håber derfor, at ambitionsniveauet hæves under de kommende forhandlinger, trods hun mener, at der er langt fra de mange positive ord, som blev sagt om den grønne omstilling under valgkampen, til handling. Det glæder hende dog alligevel, at regeringen forpligter sig på at lave en klimalov.

Danmarks Naturfredningsforening kom tidligere i år sammen med Landbrug & Fødevare med en plan for at frigøre jord fra landbrugsdrift, sådan det kunne omlægges til natur til gavn for klimaet, miljøet og naturen selv.

Landbrug & Fødevarer vil have grøn-milliard til jordfordeling  

Danskejet landbrug kan købe mere jord i Ukraine

Enhedslisten vil have 100.000 færre hektar landbrugsjord i Danmark  

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch