AgriWatch

Landbrug & Fødevarer vil have grøn-milliard til jordfordeling

Landmændene er klar til en omfordeling af jorden, men nu skal politikerne på banen og åbne pengepungen i den kommende finanslov, mener Landbrug & Fødevarer.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Ved jordudtagning kan landbruget reducere udledningen af drivhusgasser med 10 pct., skriver Landbrug & Fødevarer i et debatindlæg i Børsen.

Men det kræver, at der kommer penge på bordet fra regeringen i den kommende finanslov.

"Hvis vi skal i gang, kræver det en grøn milliard," lyder det fra interesseorganisationen, der også slår på, at skal landbrugets klimagasudledning reduceres, mens der samtidig bliver sikret mere plads til natur, kan man ikke komme uden om jordfordeling som en midlet til at nå målet.

Men her påpeger Landbrug & Fødevarer samtidig, at jordfordelingen ikke må ske, uden landmanden får en kompensation.

Hos Landbrug & Fødevarer håber Martin Merrild på politisk handling, da der under valgkampen var stor opbakning til et fælles udspil fra hans organisation og Danmarks Naturfredningsforening.

De to interesseorganisationer mener, at arbejdet med den grønne omstilling bør sættes i gang så hurtigt som muligt og kommer med en række forslag til politikerne, hvoraf de kalder jordfordeling "det vigtigste og mest effektive virkemiddel".

L&F-direktør roser statsministerens åbningstale 

Rådgivningsvirksomhed ansætter ny direktør

Lokale jordejere afleverer plan for jordomfordeling til byråd 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch