AgriWatch

Forsker vil mindske forurening fra gødning

Udledningen af kvælstof fra danske landmænd stiger år for år, men det vil fynsk forsker lave om på med nyt koncept, som dog er et stykke fra at blive udbredt kommercielt.

Foto: ritzau/Thomas Borberg

De seneste fem år har dansk landbrug øget udledningen af kvælstof, og den udvikling ønsker ph.d.-forsker Simon Vilms Pedersen fra SDU at vende. Som en del af sit forskningsprojekt har han siden begyndelsen af året set på data fra satellitter med henblik på at lave nye modeller, der kan hjælpe landmænd med en passende mængde gødning på et passende tidspunkt.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

"Det handler om at holde kvælstoffet i jorden. Det nye i mit projekt er, at vi med satellitternes data og de modeller, vi har til rådighed, kan få et helt lokalt indtryk af et landbrug. Det vil landmændene kunne bruge som et værktøj til at bestemme, hvor meget og hvornår der skal gødes," siger Simon Vilms Pedersen til mediet.

Han fortæller, at der stadig er et stykke vej til, at produktet bliver kommercielt.

Miljøminister om iltsvind: Landbruget skal udlede mindre

Minister: Pilotprojekter skal bane vejen for jordreform

Mere fra AgriWatch

Ny omgang i retten ærgrer Arla-formand

Det er med ”stor ærgrelse”, at Arlas formand kan konstatere, at fem repræsentantskabsmedlemmer vil tage retssagen om krav om indsigt til landsretten, efter byretten har afsagt dom til mejerikoncernens favør.

Historisk gods sat til salg

Historisk gods på Vejlekanten med 600 kvadratmeter bolig med skov, voldgrav og over 500 hektar jord er sat til salg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch