AgriWatch

Klimarådet: Dårlig idé at sætte reduktionsmål for enkelte sektorer

Regeringen og dens støttepartier har i deres politiske forståelsespapir lagt op til, at der skal opsættes bindende reduktionsmål for dansk landbrug i en kommende klimalov. Det kan være uhensigtsmæssigt, lyder det fra Klimarådet.

Formand for Klimarådet Peter Møllgaard har i en ny analyse en række anbefalinger til regeringens nye klimalov. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Midt under de politiske forhandlinger om en ny klimalov kommer klimarådet i en ny analyse med sine anbefalinger til, hvordan regeringen bør udforme den nye lov, som statsminister Mette Frederiksen (S) vil have på plads inden jul.

Det skriver Information.

En af anbefalingerne fra Klimarådet lyder på, at der ikke skal nedsættes konkrete reduktionsmål for enkelte sektorer. Det var ellers, hvad regeringen havde tænkt sig, der skulle gøres for landbruget, fremgår det af det såkaldte forståelsespapir, som blev skrevet af regeringen og dens støttepartier i juni.

Men den idé er ifølge professor og formand for klimarådet Peter Møllgaard både dårlig og risikerer at blive "unødvendig" dyr.

"Klimaplanerne skal være fleksible i den forstand, at man skal kunne tænke på tværs af sektorer og være innovativ. Hvis man sætter konkrete sektormål, så kan vi ende med at lave noget, der hverken ud fra en klimamæssig eller samfundsøkonomisk betragtning er hensigtsmæssigt," siger han.

Prognose: Klimaet kan forbedre høsten i Danmark

Lokale jordejere afleverer plan for jordomfordeling til byråd

Professor: Ændret klima vil gavne dansk landbrug 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch