Minister vil presse på for mere grøn landbrugspolitik i EU

Fødevareminister Mogens Jensen vil på et møde med europæiske kolleger sætte fokus på landbrugsstøtten og dens afledte påvirkning på klimaet.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Landbruget står for omkring 10 pct. af de samlede CO2-udledningerne i EU, og det er for meget.

Det mener fødevareminister Mogens Jensen, der mandag mødes med de europæiske kolleger i Helsinki for at drøfte fremtidens landbrugspolitik.

Her vil han presse på for at sikre bedre mulighed for at bruge den fælles landbrugspolitik bliver brugt som et aktivt redskab for den grønne omstilling.

Prøv AgriWatch gratis i tre uger!

"Derfor er det vigtigt for mig at fremhæve over for mine europæiske ministerkolleger, at der skal være plads til flere grønne elementer i landbrugspolitikken, der har klima- og naturgevinster. Landmændene skal motiveres, ikke straffes på deres direkte støtte, når de udlægger et område med lavbundsjorder til natur," siger ministeren i en pressemeddelelse.

I forbindelse med mødet vil fødevareminister Mogens Jensen holde bilaterale møder med kolleger fra lande, der har samme ønsker som Danmark i forbindelse med den grønne landbrugspolitik, som for eksempel den tyske og hollandske minister. Her vil de også få mulighed for at drøfte andre aktuelle emner end klima og landbrug. Det drejer sig blandt andet om fiskeri og Brexit.

Minister forventer de første ansøgninger efter nytår

Bred enighed på Christiansborg om grøn jordfordelingsaftale

Det siger politikerne om jordfordelingsaftale

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også