Prognose: Klimaet kan forbedre høsten i Danmark

Fremtidens klimaforandringer vil gøre det muligt at hæve udbytterne, når danske landmænd skal høste fremover, men det vil også give år med tørke og nedbør, som vil ødelægge høsten.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Danmark kan få held i uheld, når det gælder klimaforandringerne. Prognoser tyder på, at dansk landbrugsproduktion vil øges i et varmere klima. Men med varmen følger risiko for tørke og oversvømmelse, og nye afgrøder og sorter må til . Det vil ifølge flere professorer betyde, at der mange vil kunne høstes bedre udbytter, men der vil også være år, hvor høsten rammes hårdt af klimaforandringerne.

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

"Den største udfordring for landbruget i fremtiden bliver ustabiliteten - ikke så meget varmen. Vi har allerede oplevet noget af det de sidste år med kraftig regn og lange tørre perioder. Den slags udsving i nedbør er værre for udbyttet," fortæller Carl-Otte Ottosen, professor MSO ved Institut for Agroøkologi på Aarhus Universitet.

Han bakkes op af Konstitueret institutleder samme sted, professor Jørgen E. Olesen.

"Udfordringen er global, og set med globale øjne bliver klimaændringerne en trussel mod verdens fødevareproduktion," siger han.

Korea åbner for dansk oksekød efter 20 års blokade

Seges: Høj notering giver historisk mulighed for konsolidering

Forhandler vil øge eksport af brugte gyllevogne til udlandet 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også