AgriWatch

Kina åbner op for køb af amerikanske landbrugsvarer

Den amerikanske præsident forventer, at Kina vil købe en stor mængde amerikanske landbrugsprodukter.

Foto: Kevin Lamarque/Reuters/Ritzau Scanpix

Ved de kommende handelsforhandlinger mellem USA og Kina i Washington i starten af oktober ønsker de kinesiske forhandlere, at emnerne indsnævres til kun at fokusere på handel, mens andre sikkerhedsemner skal lægges til side.

Formålet med den tanke er at bryde det dødvande, som handelskrigens fredsforhandlinger har været i gennem måneder - siden sammenbruddet i maj.

Det skriver The Wall Street Journal torsdag.

Som en del af forberedelserne op til forhandlingerne er man fra Kinas side også i færd med at løfte landets indkøb af landbrugsvarer fra USA, give USA's virksomheder større adgang til det kinesiske marked og øge beskyttelsen af ophavsretten.

Nyheden kommer efter en række tegn på optøning de senere dage. Private kinesiske virksomheder skal ifølge Reuters have købt 600.000 ton amerikanske soyabønner torsdag. landets største indkøb siden juni, og det største private indkøb i mere end et år. USA's landbrugsministerium oplyste også torsdag, at Kina i sidste uge købte næsten 11.000 ton amerikansk svinekød - det højeste niveau siden maj.

"Det er ventet, at Kina vil købe store mængder af vore landbrugsprodukter!," tweetede præsident Trump tidligere torsdag.

Købet af landbrugsvarer fra Kinas side kommer efter et par uger med opblødning mellem parterne i handelskrigen. Onsdag undtog Kina 16 amerikanske varegrupper for allerede indført told på 25 pct., og USA kvitterede senere med at udskyde toldforhøjelser på kinesiske varer fra 25 til 30 pct. med 14 dage til den 15. oktober, så de ikke indføres på 70 årsdagen for Folkerepublikken Kina, ifølge Trump.

Bloomberg News rapporterede på baggrund af unavngivne kilder også torsdag, at Donald Trumps rådgivere har diskuteret muligheden for at indgå en foreløbig handelsaftale med Kina, som ville indebære udskydelse og ophævelse af ny told, hvis Kina vil give sig på spørgsmålet om ophavsrettigheder og købe flere amerikanske landbrugsvarer.

CNCB skød dog historien ned med en anden unavngiven kilde, et højtstående medlem af Trump-administrationen, som skulle have tekstet "absolut ikke" om de overvejelser til tv-stationens vært Eamon James.

Kinesiske selskaber vil købe amerikanske landbrugsvarer

Danish Crown tog med kinesisk fabrik en "chance" - nu åbner den som en "hjørnesten"

Kina fritager ikke amerikansk korn og soja fra toldstigninger 

Mere fra AgriWatch

Ukrainsk minister forventer først ny kornaftale i 11. time

Det bliver først lige op til deadline, hvis en central aftale om transporten af millioner af ton Ukrainsk korn gennem Sortehavet skal forlænges, vurderer ukrainsk minister. ”Det kan blive meget svært at få noget til at fungere i praksis, hvis der ikke er en aftale,” vurderer dansk direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch