AgriWatch

Danish Crown: Mere svinekød sendes mod Kina

Ifølge Danish Crown sender slagteriet mere og mere svinekød mod Kina, og nivaeuet er tilbage som i forået.

Foto: Mikkel Berg Pedersen/Freelance/Ritzau Scanpix

"Vi er nu tilbage på samme niveau for Kina, som vi så i foråret. Efterspørgslen har været stærkt stigende den seneste måned, så efter en stille sommer har salget igen fået momentum, og det lægger en god bund under priserne i øjeblikket," fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown i markedsberetningen, som følger i hælene på noteringen, som i øvrigt fortsat er på 12 kr. for slagtesvin.

Efterspørgslen fra Kina gør, at der et godt salg af både forender, skinker, brystflæsk og bove. Kamme, bacon og nakker sælges stabilt, mens det halter mere for salget af mørbrad.

"Vi har faktisk bedt vores salgsfolk i Kina om at undersøge markedet for mørbrad i både Hong Kong og Kina. Det er ikke en artikel, vi indtil videre har oplevet efterspørgsel på derude, men med den fart der generelt er på det kinesiske marked, er det lidt mærkværdigt, " siger Lars Albertsen.

De øvrige markeder udenfor Europa er fortsat præget af den ubalance, der er skabt ved, at Canada ikke kan eksportere til Kina og USA handicappes af høje toldsatser.

"Priserne i eksempelvis Japan og Sydkorea udfordres konstant, og det er markeder, hvor vi står stærkt, så det gør, at den gevinst vi nu ser i Kina udhules," siger Lars Albertsen. 

Tican: Vi betaler den bedste pris for grisen

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch