Kina fritager ikke amerikansk korn og soja fra toldstigninger

Onsdag har Kina offentliggjort en liste over amerikanske varer, der ikke bliver ramt af toldstigninger.
USA og Kina har i efterhånden flere år haft en kontrovers på handelsområdet. Her ses de to landes præsidenter, Donald Trump og Xi Jinping. | Foto: Andrew Harnik/AP/Ritzau Scanpix
USA og Kina har i efterhånden flere år haft en kontrovers på handelsområdet. Her ses de to landes præsidenter, Donald Trump og Xi Jinping. | Foto: Andrew Harnik/AP/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Kina fritager en stribe amerikanske produkter fra den toldstigning på 25 pct., der blev iværksat sidste år, i et forsøg på at begrænse handelskrigens indflydelse.

Blandt andet kræftmedicin og insektmidler fritages fra 17. september og ét år frem, mens landbrugsvarer som korn, sojabønner og svinekød stadig er ramt af tolden.

Det fremgår af den første liste over amerikanske varer, som fritages for toldstigninger, fra det kinesiske statsråds toldkontor, skriver Bloomberg News.

Prøv AgriWatch gratis i tre uger!

Fritagelsen gælder for de første toldstigninger, som Kina lagde på amerikanske varer i starten af juli 2018 som en reaktion på et tilsvarende træk fra USA.

Allerede i maj begyndte den kinesiske regering at kigge på ansøgninger om toldfritagelser, men det er første gang en sådan liste offentliggøres.

Kina vil ifølge mediet løbende vurdere ansøgninger om fritagelse for toldstigninger og offentliggøre resultaterne heraf hen ad vejen.

Kina og USA har igennem en lang periode haft en kontrovers på handelsområdet, hvilket flere gange har fået landene til at lægge straftold på varer fra modparten.

Senest trådte en række annoncerede toldstigninger i kraft 1. september, og igen 1. oktober og 15. december er der varslet flere stigninger.

De to stormagter forsøger dog at løse konflikten - i starten af oktober ventes forhandlingerne genoptaget på et højt diplomatisk niveau i Washington D.C.

Arla lancerer nyt kølesystem til langdistance-eksport 

Fødevareminister er stolt af ny Danish Crown-fabrik i Kina

25 brasilianske anlæg kan nu eksportere til Kina 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også