AgriWatch

Kinesiske selskaber vil købe amerikanske landbrugsvarer

Kinesiske selskaber er begyndt at undersøge, hvad amerikanske landbrugsprodukter koster inden et planlagt møde mellem Kina og USA i Washington til oktober, hvor handelskonflikten er på dagsordenen.

Foto: Thomas Borberg / Ritzau Scanpix

Kinesiske selskaber er begyndt at undersøge, hvad amerikanske landbrugsprodukter koster. Det oplyser Beijing torsdag, skriver Reuters.

Det er endnu et tegn på en opblødning af handelskrigen mellem de to lande.

Trækket kommer inden et planlagt møde mellem Kina og USA i Washington til oktober, hvor handelskonflikten er på dagsordenen.

"Efter min opfattelse er kinesiske virksomheder begyndt at spørge til priser på amerikanske landbrugsvarer. (Kina) håber, begge parter fortsætter med at møde hinanden halvvejs og vedtage konkrete tiltag for at skabe gunstige betingelser for forhandlinger," sagde det kinesiske handelsministeriums talsmand, Gao Feng, torsdag ifølge Reuters.

Det drejer sig om blandt andet svinekød og sojabønner, oplyste talsmanden.

Kina var det største marked for amerikanske sojabønner, før Beijing begyndte at lægge told på sojabønner i juli 2018. Det udløste et fald i USA's eksport af sojabønner til 3,1 mia. dollar sidste år fra 12,2 mia. dollar i 2017, skriver CNN.

Svinepest har dræbt næsten 5 millioner grise i Vietnam

Trods fortsat told på svinekød udskyder Trump højere toldsats på varer fra Kina

Arla etablerer mejeriproduktion i Nigeria

Danske minkskind endte i gennemsnit på 198 kroner 

Mere fra AgriWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch