Professor: Danish Crown overholder ikke FN's principper for ansvarlig virksomhedsførelse

Det lever ikke op til FN's retningslinjer, når Danish Crown ikke ved, hvor og hvordan den soja, som andelshaverne benytter, er produceret. Det siger en professor. Danish Crown har en 2025-ambition om fuldt certificeret soja.
Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix

Danish Crown overholder ikke FN's principper for ansvarlig virksomhedsførelse, som selskabet har forpligtet sig på.

Det vurderer professor i ledelsesfilosofi ved Institut for samfund og erhverv på Roskilde Universitet, Jacob Dahl Rendtorff.

Det skriver det undersøgende medie Danwatch.

"Ifølge FN's retningslinjer skal virksomheder løbende selv vurdere, om de lever op til retningslinjerne. Når Danish Crown ikke ved hvor og hvordan, sojaen er produceret, løber selskabet en risiko for at bidrage til skovrydning og krænkelse af rettigheder," siger Jacob Dahl Rendtorff.

Danish Crown har ikke kommenteret på professorens vurdering. 4. maj udtalte Preben Sunke, viceadministrerende direktør i Danish Crown, dog til Information, at andelskoncernen ikke kan afvise, om den gennem sine underleverandører importerer soja fra afskovede områder.

Som tidligere beskrevet i AgriWatch har Danish Crown en ambition om, at andelsselskabet senest i 2025 vil have sikret, at svinene hos Danish Crowns andelshavere får foder med soja, som kommer fra producenter, der ikke er taget i brug efter ulovlig rydning af Amazonas regnskov.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også