AgriWatch

Danish Crown forbindes i ny rapport med import af soja fra afskovede områder

Soja, som Danish Crowns underleverandører importerer til Danmark, kan være dyrket på afskovede områder i Sydamerika. Det viser en ny rapport.

Foto: Ueslei Marcelino/Reuters/Ritzau Scanpix

Ifølge en rapport fra Verdens Skove, norske Regnskogfondet og Mighty Earth kan mindst halvdelen af den soja, som Danish Crowns underleverandører importerer, være dyrket på afskovede områder i Sydamerika.

Det skriver Information.

"En stor andel af den soja, Danish Crown importerer til Danmark gennem sine landmænd, mangler garanti for, at den ikke kommer fra afskovede områder," står der i rapporten ifølge mediet.

Information har talt med Preben Sunke, viceadministrerende direktør i Danish Crown, og han siger til avisen, at koncernen ikke ved, om sojaen kommer fra afskovede områder.

"Det kan vi ikke afvise, at vi gør. Hvis vi vidste præcis, hvor vores soja kom fra, kunne vi. Den kan ligeså godt komme fra de gamle landbrugsområder, men jeg kan ikke dokumentere det," siger han til Information.

Danish Crown meddelte i sidste uge, at andelsselskabet fra 1. oktober i 2020 vil sikre ejerne soja, der er certificeret af Den Europæiske Foderproducent Organisations (Fefac) i en optrappende mængde og undervejs vi købe kreditter, som støtter produktionen af ansvarlig soja.

Det sker som en del af de anbefalinger, som danske virksomheder har sendt ind i sojaalliancen.

"Indtil de fysiske forsyningslinjer af ansvarlig soja er etableret, vil Danish Crown fra 1. oktober 2020 supplere med køb af RTRS- eller RTRS-ækvivalente kreditter, som indestår for, at der ikke sker illegal eller legal afskovning i følsomme skovområder. Vi vil samtidigt arbejde for, at der etableres en dansk brancheløsning, hvor man som samlet branche vil arbejde for fuld Fefac bæredygtig soja i 2025," sagde Preben Sunke i pressemeddelelsen.

Greenpeace vil have sojaimporten udfaset

Prisen på økologisk soja stiger til vejrs

Fødevareminister forventer følgeskab fra sektoren til Danish Crowns sojainitiativ 

Mere fra AgriWatch

L&F i svar til DLG: Det, I beder om, findes ikke

Interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer kan ikke umiddelbart imødekomme DLG’s ønske om et ændret medlemskab. Det, som grovvarekoncernen har ønsket, er ikke på hylderne, lyder det. Dermed skal der træffes et valg inden nytår.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch