Arla åbner døren for flere svenske landmænd

”Vi vil ikke banke på nogens dør, men de kvægbedrifter, der er interesserede, er hjertelig velkomne til at kontakte os,” udtaler næstformand i Arla.
Arla har mejerier i Götene og Vimmerby. | Foto: Carsten Andreasen
Arla har mejerier i Götene og Vimmerby. | Foto: Carsten Andreasen

Arla har fået blod på tanden efter flere svenske andelshavere.

Dermed åbner selskabet nu for optag af flere svenske leverandører af mælk til andelsmejeriet.

”På længere sigt er der brug for mere svensk mælk, både for at sikre fødevareforsyningen herhjemme og for at hjælpe med at brødføde verdens hurtigt voksende befolkning med bæredygtigt produceret mad,” udtaler Inger-Lise Sjöström, næstformand i Arla og mælkeproducent i Östergötland, i en pressemeddelelse og tilføjer:

”Vi vil ikke banke på nogens dør, men de kvægbedrifter, der er interesserede, er hjertelig velkomne til at kontakte os.”

Arla har i dag mejerier i Götene og Vimmerby som to af i alt 11 mejerier i Sverige.

Inger-Lise Sjöström fortæller videre i pressemeddelelsen, at klimaudfordringerne gør det sværere at producere i andre dele af verden, hvilket giver Sverige mulighed for at afhjælpe problemet. 

”Klimaforandringerne kender ingen grænser, det er en verdensomspændende udfordring. Derfor bør Sverige producere væsentligt flere fødevarer på en bæredygtig måde, fødevarer, som vi så kan eksportere i fredstid, samtidig med at det er godt til at opbygge et mere robust kriseberedskab,” udtaler hun.

Hvor Arla er det hoved-dominerende mejeri i Danmark med over 80 pct. af al danskproduceret mælk, der køres til Arla-mejerier, har selskabet i Sverige mere betydende konkurrenter. Det drejer sig blandt andet om det Lactalis-ejede Skånemejerier, samt andelsejede Norrmejerier.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også