Generationsskifte i grovvareselskab med hjælp fra investorer

Landbrugsinvestor Søren Rasmussen træder sammen med to andre investorer ind i ejerkredsen efter generationsskifte i Nordvest Foder. 
Fra venstre ses to af de hidtidige ejere, Hanne Johnsen Toft og Jens Johnsen, ny medejer Rasmus Toft og grundlæggeren af virksomheden, Frede Johnsen. | Foto: Pr/Nordvest Foder
Fra venstre ses to af de hidtidige ejere, Hanne Johnsen Toft og Jens Johnsen, ny medejer Rasmus Toft og grundlæggeren af virksomheden, Frede Johnsen. | Foto: Pr/Nordvest Foder

Nordvest Foder er kommet på nye hænder efter de hidtidige ejere Hanne Johnsen Toft, Jens Johnsen og Mollerup Mølle har overdraget ejerskabet til Rasmus Toft og en investorkreds med Søren Rasmussen som storaktionær. 

De sidste 20 år har Mollerup Mølle delt ejerskabet med Hanne Johnsen Toft og Jens Johnsen.

Rasmus Toft er søn af Hanne Johnsen Toft. 

”Det er en rigtig stor ting for mig og min familie, at jeg kan få lov at føre virksomheden videre. Jeg er meget ydmyg og stolt over at få denne mulighed og ser frem til at videreføre forretningen. Jeg er glad for, at Hanne, Jens og det øvrige personale i forretningen ønsker at fortsætte, og at det gode samarbejde med Mollerup Mølle også vil bestå,” udtaler Rasmus Toft i en pressemeddelelse og tilføjer: 

”Jeg ser desuden frem til de muligheder og synergier, der vil opstå i samarbejdet med Søren Rasmussen og Frandsbjerg Invest.”

Landbrugsinvestor Søren Rasmussen har gennem de seneste år markeret sig med flere investeringer i yngre landmænd, som han ser et potentiale i. Han er også medejer af energiselskabet Eurowind Energy, som hans bror Jens Rasmussen er adm. direktør for.

”Denne case minder på mange måder om mange andre af de investeringer vi i Frandsbjerg Invest foretager. Vi ønsker at investere i unge virksomhedsejere og udvikle forretningerne sammen med dem. Investeringen er lidt anderledes, da det er i en grovvareforretning, men er i fuld tråd med vores vision om at være til stede i hele værdikæden,” udtaler Søren Rasmussen i pressemeddelelsen. 

Foruden Søren Rasmussen og hans familie tæller investorkredsen i Nordvest Foder Per Dige Pedersen, Søren Lindvad Brok Nielsen og Rasmus Toft. 

Nordvest Foder blev stiftet for 43 år siden af Frede Johnsen under navnet Vestervig Grovvareforretning. Siden hen blev selskabet omdannet til et aktieselskab. Nordvest Foder har afdelinger i Hvidbjerg og Vestervig.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også