Øget Kina-eksport får slagterikoncern til at ansætte flere på Bornholm

Medarbejderne på Danish Crown-slagteriet i Rønne kan snart se frem til ti nye kolleger. Mere efterspørgsel fra Kina har øget travlheden på "Solskinsøen".
Foto: Janus Engel/Ritzau Scanpix
Foto: Janus Engel/Ritzau Scanpix

Står det til Danish Crown går der snart ti nye kolleger ind ad døren på slagteriet i Rønne. Afrikansk svinepest i Tyskland og større kinesiske ordre har sat gang i produktionen på det bornholmske slagteri, der skal ansætte ti nye medarbejdere.

"Vi har behov for flere folk til at pakke flere varer til Kina. Det er dejligt i en tid, hvor det går skidt for andre brancher, at vi kan ansætte," siger fabrikschef Peter Kofoed Nielsen til Tv2 Bornholm.

Det bornholmske slagteri har en kapacitet på 8.500 svin om ugen og beskæftiger 175 ansatte.

Siden 2013 er antallet af slagtninger på Danish Crown i Rønne øget. Det sker blandt andet som følge af en redningsplan, der skulle sikre, at der fortsat var et slagteri på øen, da Danish Crown i 2014 overvejede at lukke slagteriet.

Planen skulle øges tilgangen af svin med 50.000 svin for at sikre slagteriets produktion og fremtid. Antallet af slagteenheder fra 2013 og til 2020 er gået fra 480.108 til 533.000 enheder. En enhed er svarende til et slagtesvin. De 533.000 slagtninger i 2020 er et estimat, som Fødevarestyrelsen har lavet.

I oktober meldte Danish Crown ud, at der skulle ansættes 375 nye medarbejdere på slagterierne i Horsens, Blans og Ringsted.

Svinenoteringen stopper sivende tendens

Slagtepukkel hos Danish Crown bliver mindre

Danish Crown og DLG går sammen om datadeling til svineproducenter 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også