Kina-eksport fra nordjysk slagteri er genoptaget

Eksportsluserne til Kina er igen åbne for Danish Crowns nordligste slagteri i Danmark. Ifølge slagterikoncernen bliver der nu arbejdet på at få genåbnet eksporten fra slagteriet i Horsens.
Foto: Tycho Gregers/Ritzau Scanpix
Foto: Tycho Gregers/Ritzau Scanpix

Efter over to måneders venten kan Danish Crown igen sende dansk svinekød fra slagteriet i Sæby til Kina.

Det oplyser Fødevarestyrelsen til AgriWatch.

Hos slagterikoncernen er der forsigtig optimisme over genåbningen i det nordjyske.

Modtag AgriWatchs nyhedsbrev gratis!

"Det er et skridt i den rigtige retning. Vi er glade for, at vi har Sæby tilbage på listen, for det giver os muligheder for at sende varer fra det nordlige Jylland til Kina," siger pressechef i Danish Crown, Jens Hansen, til AgriWatch.

Eksporten til Kina fra Sæby blev lukket ned fra slagteriet 7. september, og suspenderingen blev ophævet mandag. Slagteriet i Sæby har kapacitet til at slagte 48.000 svin om ugen.

Endnu et dansk slagteri er ramt af eksportstop til Kina

Dog er slagteriet i Horsens stadig afskåret fra eksport til Kina. Kina-eksporten har været suspenderet på slagteriet siden 5 oktober, som AgriWatch tidligere har beskrevet.

"Vi arbejder målrettet på at få Horsens tilbage på listen. Det arbejder vi på hver dag, og det kan vi nu fokusere 100 pct. på," siger Jens Hansen.

Anlægget i Horsens slagter 100.000 svin om ugen, mens Danish Crown slagter 35.000 svin i Ringsted.

Danish Crown har i år været ramt af nedlukning af eksporten til Kina på slagterierne i Sæby, Horsens og Ringsted, der var suspenderet fra slutningen af juli indtil slutningen af oktober.

Danish Crown-konkurrenten Tican har fortsat suspenderet eksporten fra sit slagteri i Brørup.

Det er især opblussen af coronavirus i Danmark, der er årsag til, at eksporten af svinekød til Kina har været begrænset til enkelte slagterier. I sommer var det coronavirus blandt slagteriarbejdere i Ringsted, der var årsagen til, at Kina lukkede for importen af svinekød fra Danish Crown-slagteriet i Ringsted.

22 pct. af Danish Crowns salg kommer fra Asien, og det netop fremlagte regnskab for 2019/2020 fik koncernen et salg på 60,8 mia. kr. og et overskud på 2,14 mia. kr., mens driftsresultat også gik frem med 13 pct. sammenlignet med året før til 2,86 mia. kr.

I 2019/20 eksporterede Danish Crown 30 pct. af svinene slagtet i Danmark til Kina. 50 pct. af varerne ude af Danmark røg til Asien.

Danish Crowns eksport til Kina fra landets største slagteri er suspenderet igen 

Slagteriarbejdere på sønderjysk slagteri smittet med corona

Kina dikterer i smittesag: Danish Crowns eksportstop var langt fra "frivilligt" 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også