AgriWatch

Danish Crown og DLG går sammen om datadeling til svineproducenter

To af landets største andelsselskaber går sammen om optimeringsdata til landmænd. Det skal styrke landbrugets grønne omstilling og opnå yderligere integratorfordele i andelsmodellen.

Foto: Niels Hougaard/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

DLG og Danish Crown går sammen med Iqinabox om en løsning, der giver de fælles ejere målbare resultater på centrale produktionsnøgletal.

Selskaberne vil præsentere sine andelshavere, der leverer grise til Danish Crowns slagterier, for dynamiske data på deres grises daglige tilvækst og fodereffektivitet.

Det skriver selskaberne i en pressemeddelelse.

"De nye muligheder gør også, at vores andelshavere kan træffe beslutninger langt hurtigere end tidligere, og det skaber resultater både for produktionsøkonomien og bæredygtighedsregnskabet på bedriften," siger Nicolaj Nørgaard, der er direktør for ejerservice i Danish Crown, i meddelelsen.

Nyt samarbejde skal forløse digital iværksætters globale ambitioner

Direktør for husdyrernæring i DLG, Troels Møller Olesen, glæder sig over, at de to andelsselskaber i fællesskab kan øge ejernes produktivitet gennem samarbejdet. Det skal øge muligheden for bedre produktionsøkonomi og bedre klimaeffektivitet.

"På lidt længere sigt mener vi, at vi med data fra dette initiativ kan styrke vores produktudvikling indenfor fodring af grise i vækst, ligesom vi formentlig bliver i stand til at forudsige, hvornår siloen løber tør," siger Troels Møller Olesen i meddelelsen.

Det øgede overblik over andelshavernes fodereffektivitet uge for uge skaber både optimeringsmuligheder hos den enkelte producent, men også hos selskaberne, hvor det samlede overblik er med til at validere bæredygtighedsmålene.

"Det er med til at validere vores bæredygtighedsmål, fordi vi hele tiden kan se, om fodereffektiviteten bliver bedre, og klimaaftrykket dermed bliver mindre," uddyber Nicolaj Nørgaard i meddelelsen.

Partnerskaber øger fokus på danskproducerede proteiner fra hestebønner og græs

Andelsselskaber går sammen og vil lave grønt protein

DLG vil have 100 procent verificeret soja i 2025 

Mere fra AgriWatch

Krenkerup Gods dropper økologien

I 2017 valgte Krenkerup Gods på Lolland at omlægge en del af planteavlen til økologisk drift, men nu bliver den beslutning dog rullet tilbage. "Hovedårsagen er, at der ikke er penge i det," lyder begrundelsen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch