Danish Crown og DLG går sammen om datadeling til svineproducenter

To af landets største andelsselskaber går sammen om optimeringsdata til landmænd. Det skal styrke landbrugets grønne omstilling og opnå yderligere integratorfordele i andelsmodellen.
Foto: Niels Hougaard/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
Foto: Niels Hougaard/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

DLG og Danish Crown går sammen med Iqinabox om en løsning, der giver de fælles ejere målbare resultater på centrale produktionsnøgletal.

Selskaberne vil præsentere sine andelshavere, der leverer grise til Danish Crowns slagterier, for dynamiske data på deres grises daglige tilvækst og fodereffektivitet.

Det skriver selskaberne i en pressemeddelelse.

"De nye muligheder gør også, at vores andelshavere kan træffe beslutninger langt hurtigere end tidligere, og det skaber resultater både for produktionsøkonomien og bæredygtighedsregnskabet på bedriften," siger Nicolaj Nørgaard, der er direktør for ejerservice i Danish Crown, i meddelelsen.

Nyt samarbejde skal forløse digital iværksætters globale ambitioner

Direktør for husdyrernæring i DLG, Troels Møller Olesen, glæder sig over, at de to andelsselskaber i fællesskab kan øge ejernes produktivitet gennem samarbejdet. Det skal øge muligheden for bedre produktionsøkonomi og bedre klimaeffektivitet.

"På lidt længere sigt mener vi, at vi med data fra dette initiativ kan styrke vores produktudvikling indenfor fodring af grise i vækst, ligesom vi formentlig bliver i stand til at forudsige, hvornår siloen løber tør," siger Troels Møller Olesen i meddelelsen.

Det øgede overblik over andelshavernes fodereffektivitet uge for uge skaber både optimeringsmuligheder hos den enkelte producent, men også hos selskaberne, hvor det samlede overblik er med til at validere bæredygtighedsmålene.

"Det er med til at validere vores bæredygtighedsmål, fordi vi hele tiden kan se, om fodereffektiviteten bliver bedre, og klimaaftrykket dermed bliver mindre," uddyber Nicolaj Nørgaard i meddelelsen.

Partnerskaber øger fokus på danskproducerede proteiner fra hestebønner og græs

Andelsselskaber går sammen og vil lave grønt protein

DLG vil have 100 procent verificeret soja i 2025 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også