AgriWatch

Slagtepukkel hos Danish Crown bliver mindre

Danish Crown har fået indhentet noget af det tabte. Antallet af udsatte slagtesvin falder med 45.000 styk til 130.000.

Foto: Janus Engel/Ritzau Scanpix

Over lang tid har Danish Crown kæmpet med et stort antal udsatte svin.

Danish Crown havde til denne uge udsat slagtning af 180.000 svin, som slagteriet ikke havde kapacitet til at få slagtet.

Men det tal er nu faldet til 135.000 slagtesvin.

Driftsforstyrrelser og ekstraordinært høje tilmeldinger som følge af afrikansk svinepest i Tyskland har gjort, at Danish Crown de seneste uger har måttet udsætte større mængder grise. Slagtevægten er på vej under 90 kilo i gennemsnit, skriver Danish Crown

"Vi har haft to rigtig gode uger, hvor vi har haft en god, stabil drift og tilmeldinger, der ikke har været så høje, som vi har set det tidligere. Det betyder, at vi er kommet rigtig godt med, og selvom vi har 135.000 udsatte ud af denne uge, så forventer vi at tilmeldingerne i de kommende uger bliver af lavere vurderet ud fra den gennemsnitlige slagtevægt på slagterierne, siger Nicolaj Nørgaard, der er daglig leder i Danish Crown Ejerservice i en pressemeddelelse.

Derfor er Nicolaj Nørgaard også optimistisk, når han kigger frem mod helligdagene omkring jul og nytår. Men slagtepluklen har givet utilfredse andelshavere.

"Det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende i forhold til vores planer, når vi kommer så langt bagefter, som det har været tilfældet de seneste uger. Det har været ekstraordinære omstændigheder, som har bragt os i den situation, men nu er vi tilbage på rette spor."

Danish Crown vil etablere aftenhold på slagteriet i Ringsted efter nytår, og derfor forventer selskabet kunne nedbringe antallet af udsatte slagtesvin efter helligdagene.

Svinene står i kø til at blive slagtet på tyske slagterier

Flere tilmeldinger udsætter kvart million svin hos Danish Crown

Efter nedlukning af slagteri udsætter Danish Crown 85.000 svin en uge 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch