AgriWatch

Danish Crown sænker øko-tillæg med 75 øre

Trods udfordringer med et nedlukket slagteri kan Danish Crown fastholde noteringerne for konventionelt svin. Øko-tillægget falder til gengæld markant.

Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix

Efter længere tids optur falder øko-tillægget hos Danish Crown i uge 34 med 75 øre pr. kilo. Dermed er tillægget faldet med 1. kr. pr. kilo de seneste to uger.

"Sommeren har ikke vist sig fra sin bedste side, og derfor har grillen ikke været tændt så meget, som vi havde håbet på. En stor del af vores salg går ligeledes til videreforarbejdning, og disse kunder drosler ned for produktionen henover sommeren," siger adm. direktør i Friland, Claus Hein, i en markedsberetning og tilføjer:

"Grunden til faldet på 1,00 kr/kg. i år skal findes i antallet af leverede grise, idet vi får væsentligt flere grise til slagtning end prognosen, hvilket selvfølgelig er et uheldigt sammenfald. Vi har dog frysekapaciteten til at lagre grisene, men når kødet ikke sælges med det samme, får vi ikke pengene i banken med det samme."

Noteringen fastholdes

Ferier præger afsætningen på markederne for svinekød, men alligevel fastholder Danish Crown noteringen for den kommende uge.

Således lyder svinenoteringen for syvende uge i træk på 10,5 kr. pr. kg. Noteringen for søer ligger på 4,9 kr. pr. kg.

Det skriver slagterikoncernen i dagens udsendte markedsberetning:

"Markedet er rimelig stabilt. Aktiviteten i foodservice sektoren er fortsat på et lavt niveau. Restauranter og cafeer er fortsat ikke oppe i gear. Der er ingen tilskuere til sportsevents, koncerter er aflyst, og det samme gælder mange af de traditionsrige byfester i Mellemeuropa, og det kan mærkes på efterspørgslen, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork i ugens markedsberetning.

Om nedlukningen i Ringsted siger Lars Albertsen:

"Nedlukningen i Ringsted har selvfølgelig givet os nogle udfordringer salgsmæssigt, men indtil videre har vi evnet at levere stort set som planlagt til vores faste kunder, og det er helt essentielt på både kort og lidt længere sigt," siger Lars Albertsen.

Til landene udenfor Europa er der fortsat en stabilt salg til både Kina og Japan, melder slagteriet.

Tönnies' coronaramte storslagteri må igen eksportere til Kina

Vestjysk landmand kalder på generationsskifte for økologien

Længe ventet kvægnotering vækker forsigtig optimisme 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch