AgriWatch

Danish Crown stopper eksport fra Ringsted til Kina

Som følge af smitten med coronavirus på slagteriet i Ringsted, har Danish Crown frivilligt valgt at stoppe med at eksportere slagteriprodukter fra Ringsted til Kina for at sikre eksporten til det store marked mod øst.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Onsdag bød på flere tilfælde af smittede med coronavirus på Danish Crown-slagteriet i Ringsted. Det får blandt andet slagteriet til at teste alle medarbejdere på adressen i de kommende syv uger. Samtidig tager slagteriet sine forholdsregler for at sikre sin eksport til Kina.

Det fortæller produktionsdirektør i Danish Crown, Per Laursen, i et interview til AgriWatch.

Har I mistanke om endnu flere smittede på andre afdelinger i Ringsted?

"Nej, vi har ikke mistanke om flere smittede. Smitteopsporingen er foregået i en afdeling på to produktionslinjer. Men jeg kan ikke med sikkerhed sige, hvordan det er opstået, og vi har ingen chance for at sige, om det var det. Det skal de yderligere test vise. Myndighedernes anbefaling er, at nu skal vi gøre mere, og det bliver mere omfattende. Der bliver opstillet testlaboratorie og fra i morgen testes alle medarbejdere i Ringsted i syv uger. Det er alle medarbejdere."

Danish Crown melder om flere smittede på slagteri: Smittetal er nu 16 

Kommer der yderligere restriktioner eller sikkerhedsforanstaltninger?

"Internt kommunikerer vi med de eksisterende forholdsregler, og vi opfordrer vores medarbejdere i Ringsted til at lade sig teste."

Kan det komme på tale at lukke slagteriet ned?

"Ikke på det nuværende grundlag. Vores medarbejderes tryghed og smitterisiko bliver favnet. Det har ikke noget med fødevaresikkerhed at gøre."

Påvirker situationen andre dele af produktionen?

"Det har påvirket afdelingen, der har med udbening at gøre, hvor vi forarbejder stykkerne til eksportmarkederne og hjemmemarkedet. Det er der, at smitten er registreret. Den kapacitet, vi har der nu, er afstemt med slagtekapaciteten, som er reduceret. Vores ejeres grise prøver vi at flytte fra Sjælland til Jylland."

Får situationen betydning for eksporten til Kina?

"Vi har taget en frivillig beslutning om, at vi eksporterer ikke produkter fra Ringsted til Kina, indtil vi har overblik og styr på situationen. Bevæggrundene er, at der ingen grund er til at skabe bekymring hos kunder eller markeder. Det er bedre at være proaktiv. Det er en måde at beskytte vores eksport på samlet set."

Får udbruddet af coronavirus i Ringsted betydning for svinenoteringen?

"Nu har vi taget beslutningen i morges, og vi sidder i bilen på vej til Ringsted, så at kigge i regnskabsbøgerne er tidligt. Kina er et af vores store eksportmarkeder, så det får en betydning, men om det får en betydning for notering i morgen er for tidligt at sige. Det skal jeg først tale med vores eksport- og økonomiafdeling om."

Hvad betyder det for beredskabet på de øvrige slagterier?

"Lige nu er det isoleret omkring Ringsted, så vi fastholder vores guideslines fra marts, hvor vi skal sørge for, at de guidelines fungerer på de øvrige slagterier."

På nuværende tidspunkt er i alt 16 medarbejdere på slagteriet blevet testet positiv for coronavirus.

Danish Crown efter coronasmitte: Tusindvis af svin skal omfordeles

Danish Crown-ansatte ramt af coronavirus 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch