Danish Crown-ansatte ramt af coronavirus

Tre medarbejdere på Danish Crowns slagteri i Ringsted er testet positive for corona-virus, og derfor er omkring 30 medarbejdere sendt i karantæne. (opdateret.)
Foto: PR/Danish Crown
Foto: PR/Danish Crown
AF SØREN EIBYE SVENSTRUP & PETER THOMSEN, FØDEVAREWATCH

Tre slagterimedarbejdere på Danish Crowns slagteri i Ringsted blevet konstateret positive for coronavirus.

Det meddeler virksomheden i en pressemeddelelse og uddyber, at slagterikoncernen derfor har valgt at lukke en hel afdeling, sætte 30 medarbejdere i karantæne og bedt i alt omkring 80 medarbejdere blive testet for den smitsomme virus. Samtidig har Danish Crown taget kontakt til myndighederne for at afklare, om alle slagteriets i alt ca. 900 medarbejdere bør testes.

"Det er vigtigt at understrege, at coronavirus ikke smitter gennem fødevarer. Når vi reagerer så kontant, som vi gør, er det fordi, vi allerede i marts lavede en klar plan for, hvad vi gør, når en medarbejder konstateres smittet med coronavirus," siger produktionsdirektør i Danish Crown Pork, Per Laursen, i en skriftlig kommentar og uddyber:

"Den plan bygger på en hurtig opsporing af mulige kontaktpersoner og blev udbygget med test som følger myndighedernes anbefalinger, efter det blev muligt for alle at bestille en test."

15 i karantæne over weekenden

Ifølge meddelelsen blev slagteriet søndag informeret om, at en medarbejder var konstateret smittet med coronavirus. I løbet af søndagen og mandag morgen blev medarbejderne på slagteriet informeret, og en gruppe på 15 personer blev sat i karantæne og blev samtidig bedt om at lade sig teste.

Mandag eftermiddag blev endnu en medarbejder konstateret smittet med coronavirus. Denne medarbejder havde meldt sig syg mandag morgen og var blevet testet allerede søndag, da han følte sig dårlig. Senest er en tredje medarbejder tirsdag morgen konstateret positiv efter en test mandag.

"Lige nu handler det om at gøre alt, hvad vi overhovedet kan for at undgå yderlige spredning af smitte. Det er uklart, hvordan medarbejderne er blevet smittet, og vi ved heller ikke, om der er sket spredning på slagteriet, men for at sikre os bedst muligt har vi valgt at lukke den pågældende afdeling ned indtil videre, og vi er i tæt dialog med myndighederne, så vi sammen får lavet en så effektiv indsats som muligt," siger Per Laursen.

Som en konsekvens af den lukkede afdeling vil der i de kommende dage kun blive slagtet på halv kraft i Ringsted. Det kompenseres der for gennem flere slagtninger på Danish Crowns andre slagterier.

Den tyske palaver

Det danske covid-19-fund kommer efter at tyske slagterier gennem en længere periode har haft omfattende problemer med smittespredning blandt medarbejderne.

Udfordringen har været særligt synlig, da en bølge af smittetilfælde i forrige måned lukkede Europas største slagteri, Tönnies i Rheda-Wiedenbruck. Nedlukningen skyldes ifølge tre tyske forskningsinstitutioner en såkaldt superspreder, hvor smitten angiveligt blev båret over otte meter mellem forskellige inficerede.

De tyske smitteforhold har heller ikke været ukendte for Danish Crown.

I forrige måned viste medarbejdere hos den danske slagterivirksomhed nemlig også positive tests for covid-19, da fire medarbejdere på virksomhedens slagteri i vesttyske Essen blev konstateret smittede med den potentielt dødelige virus.

En uge senere Danish Crown dog konstatere, at der var tale om en falsk alarm, da efterfølgende test viste sig at være negative.

"Forklaringen er, at de tests, vi selv får foretaget, giver et meget hurtigt resultat, men til gengæld skal der tages endnu en test, før smitten er endeligt påvist. Vi har valgt at sætte hurtigt ind, hvis vi får positive test, der indikerer en mulig smitte, for vi vil hellere være overforsigtige end det modsatte for på den måde at sikre os bedst muligt," sagde Andreas Rode, der er fabrikschef på slagteriet i Essen, i en pressemeddelelse i forbindelse med sagen.

Tönnies-slagteri rammes igen af coronavirus

Tönnies vil nu fastansætte kontraktmedarbejdere

NNF: Forsigtig optimisme om forbedrede arbejdsvilkår til ansatte på tyske slagterier 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også