AgriWatch

Tican forventer snarlig normalisering efter Tönnies-genåbning

Eksporten af slagtegrise til Tyskland er ikke genstartet endnu, mens slagtningen af økologiske svin næsten har fundet sit normale leje, siger direktør.

Foto: PR-foto Tican

Trods genåbningen af Tönnies-slagteriet i Rheda-Wiedenbrück er tilstandene ikke normaliseret endnu for slagteriet Tican.

Eksporten af slagtegrise til Tyskland er fortsat indstillet hos slagteriselskabet, mens slagtningen af økologiske svin og til dels søer er gået i gang igen.

"Slagteriet dernede er under opstart, så man går i gang med små skridt. Det ser ud til, at de kører mere igennem næste uge, hvis alting kører, som det skal," siger Niels Jørgen Villesen, adm. direktør i Tican, til AgriWatch.

Tönnies må igen slagte på stort slagteri efter coronaudbrud 

I midten af juni meldte Tican ud, at eksporten af slagtesvin til Tyskland blev midlertidigt indstillet. Samtidig ville nedlukningen få konsekvenser for slagteriets leverandører af økologiske svin og søer.

Eksporten af slagtesvin er stadig indstillet, og det samme gør sig gældende for slagtningen af søer. Derimod er slagtningen af økologiske svin noget nær normaliseret ifølge Niels Jørgen Villesen.

"På almindelig drift har vi hjulpet de landmænd, der har haft størst problemer med at finde plads til søerne. Der har vi fået slagtet nogle enkelte," siger Niels Jørgen Villesen.

Ekstrem situation

Niels Jørgen Villesen mener ikke, at Tican kunne have ageret anderledes i forbindelse med nedlukningen af Tönnies-slagteriet, der er et af Europas største.

Situationen var af ekstraordinær karakter, siger han.

"Umiddelbart ser det ud til, at måden vi har håndteret det på er forløbet godt under omstændighederne," siger Niels Jørgen Villesen.

En normalisering af eksporten og slagtningen forventes at indtræffe i den kommende uge eller to.

Tican har ikke udregnet de økonomiske konsekvenser af nedlukningen af Tönnies-slagteriet.

Slagteriet i Rheda-Wiedenbrück lukkede ned d. 17. juni, hvor det viste sig, at 1400 ansatte var blevet testet positiv for coronavirus.

Nedlukningen bliver betragtet som en skandale i Tyskland, hvor nedlukningen har haft konsekvenser for det omkringliggende samfund. Adm. direktør for Tönnies, Clemens Tönnies, har efterfølgende oplevet et voldsomt pres fra delejere af selskabet, politikere og offentligheden.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch