NNF: Forsigtig optimisme om forbedrede arbejdsvilkår til ansatte på tyske slagterier

Det bliver svært for tyskerne at lave lovgivning, der forhindrer systemet med kolonnearbejde på slagterierne uden at gå imod EU's regler om den fri bevægelighed, mener NNF.
Foto: PR-foto Tönnies
Foto: PR-foto Tönnies

Arbejdsvilkårene for tyske slagteriarbejdere er kommet til heftig debat i Tyskland, efter at landets største slagteri blev massesmittet med coronavirus.

I Danmark har der modsat ikke været mange tilfælde af coronasmitte, og det har fået tyske politikere til at se mod Danmark for at søge viden om, hvad der adskiller forholdene i de to lande.

I Fødevareforbundet NNF har man ifølge eget udsagn i 15-20 år forsøgt at få forholdene på de tyske slagterier på dagsordenen både herhjemme og i Europa, da lave lønninger og ringere arbejdsforhold ifølge NNF også presser arbejderne i Danmark.

"Det er jo på en trist baggrund, at interessen kommer, fordi det viser sig, at den måde, som systemet er indrettet på i Tyskland, er opskriften på stor smittespredning," siger Jim Jensen, nætsformand i NNF forbundets hjemmeside.

I Tyskland risikerer mange slagteriarbejdere ifølge NNF at miste en del af indtægten, hvis de sygemelder sig, og de har dermed god grund til at møde på arbejde, selv hvis de er syge. Derudover lever mange østeuropæiske kolonnearbejdere tæt sammen og transporteres til slagterierne i busser.

"Det svære for tyskerne bliver at få lavet noget lovgivning, der forhindrer systemet med kolonnearbejde, uden at gå imod EU's regler om den fri bevægelighed, men den store interesse giver da grobund for en forsigtig optimisme," siger Jim Jensen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også