Danish Crown melder om flere smittede på slagteri: Smittetal er nu 16

Antallet af smittede på Danish Crowns slagteri i Ringsted stiger til 16. (Opdateret)
Foto: Danish Crown/Ritzau Scanpix
Foto: Danish Crown/Ritzau Scanpix

Der er nu 16 smittede på Danish Crowns slagteri i Ringsted, melder koncernen i en pressemeddelelse.

Af meddelelsen fremgår det, at 10 af de 13 medarbejdere, der er konstateret smittet siden tirsdag, alle er kontaktpersoner til de første tre, der blev testet positive for coronavirus. Den sidste medarbejder har været syg igennem længere tid og er nu konstateret smittet med corona, skriver slagteriet.

"Vi står i en alvorlig situation, hvor vi har fuld fokus på at få brudt smittekæderne. Derfor er meget glade for, at myndighederne nu træder til og opstiller et mobilt testcenter ved slagteriet. Hvornår og hvor meget der skal testes, vil herfra blive styret af myndighederne, så vi sikrer, at indsatsen bliver så effektiv som overhovedet muligt," siger Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown i meddelelsen.

Derfor har Danish Crown aftalt med myndighederne, at der nu opstilles et mobilt testcenter ved slagteriet i Ringsted.

Størstedelen af de 13 nye smittede har ikke været på slagteriet i Ringsted siden fredag i sidste uge.

Søndag blev der gjort en stor indsats for at informere kontaktpersonerne til den første, der blev konstateret smittet og dem det ikke lykkedes at komme i kontakt med blev stoppet i porten, da de mødte på arbejde mandag morgen. Mandag formiddag har Styrelsen for Patientsikkerhed og Danish Crown aftalt til at styrelsen udstationerer en medarbejder på slagteriet, for at sikre en hurtig og effektiv kontaktsporing.

"Det er virkelig betryggende for os at opleve, hvordan de danske myndigheder står klar til at hjælpe os i den her situation. Der er blevet reageret hurtigt uanset, hvem vi har kontaktet, og det er vores håb, at vi gennem en fælles indsats kan lykkes med at begrænse udbruddet," siger Per Laursen i meddelelsen.

Nye test af 80 ansatte

Danish Crown har valgt, at de i alt 80 mand, der i går blev sendt hjem for at lade sig teste, alle betragtes som kontaktpersoner til de smittede. Derfor skal de testes i to omgange og have to negative test inden de igen kan møde på arbejde.

"Vi er alle sammen påvirkede af situationen, men selv om der helt naturligt er utryghed blandt medarbejderne, så gør alle hvad de kan for at bakke op og følge de anvisninger de får. Det har jeg stor respekt for, og det giver mig en tro på, at vi sammen kan få situationen under kontrol," siger Per Laursen i pressemeddelelsen.

Slagteriet i Ringsted har siden mandag kørt på halv kraft, og sådan vil produktionen fortsætte indtil videre. 

Danish Crown efter coronasmitte: Tusindvis af svin skal omfordeles

Danish Crown-ansatte ramt af coronavirus 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også