Danish Crown fastholder svinenotering igen: Efterspørgslen er i bedring

Danmarks største slagterikoncern fastholder prisen på slagtegrise og søer i uge 31. Varerne flyttes i jævnt tempo, og panikken er væk, fortæller Danish Crown.
Foto: PR-foto Danish Crown
Foto: PR-foto Danish Crown

Opdateret kl. 13:24 med økonotering.

Stabiliseringen af det europæiske marked for grisekød fortsætter. Det skriver Danish Crown, der for uge 31 holder fast i prisen på slagtegrise og søer på henholdvist 10,5 kr. per kg. og 5,1 kr. per kg.

Andelsselskabet påpeger, at efterspørgslen er i bedring og generelt flyttes varerne i et jævnt tempo.

"Den panik, vi så igennem flere uger, er stort set væk. Efter en lang periode med pres på priserne begynder genåbningen af Europa nu at slå igennem, hvilket særligt ses i en langsom bedring af efterspørgslen fra foodservice-segmentet og til dels også forædlingsindustrien," siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork, i en markedsberetning.

Slagteriselskabet skriver desuden, at der er en god efterspørgsel på forender, bove, nakker og skinker, mens afsætningen på kamme, bacon og brystflæsk er stabil.

Til landene udenfor Europa er der fortsat et godt salg til Japan, og interessen fra Kina er igen stigende ifølge markedsberetningen.

Noteringen for økologiske slagtegrise hos Danish Crowns datterselskab Friland er ligeledes uændret med en samlet afregning på 25,4 kr. per kg.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også