Sonoteringen tager endnu et dyk

Noteringen for søer falder igen i den kommende uge, mens svinenoteringen forbliver uændret. Det oplyser Danish Crown.
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Den danske slagterikoncern Danish Crown fastholder sin notering på slagtegrise i uge 29. Prisen er dermed fortsat 10,5 kr. per. kg. slagtegris.

Omvendt falder noteringen for søer med 50 øre til 5,10 kr. per kg. Sonoteringen er dermed samlet faldet 5,8 kr. per kg. i løbet af de seneste 14 uger.

Det fremgår af andelsselskabets markedsberetning.

Ifølge Danish Crown er det europæiske marked for svinekød mere eller mindre underdrejet, og indkøberne i spotmarkedet er generelt tilbageholdende.

"Forbruget i Europa er virkelig lavt i øjeblikket. Det er en kombination af en drastisk nedgang i salget i Tyskland, fordi forbrugerne lige nu fravælger grisekødet, og et lavere forbrug i det sydlige Europa, hvor der ikke er den samme aktivitet i turistbranchen som normalt på den her årstid, der presser markedet. Vi har heldigvis et stabilt salg til vores faste kunder, og så begyndte vi allerede for flere uger siden at fokusere benhårdt på at løfte eksporten ud af Europa," siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork, i beretningen.

Selskabet beretter om stor usikkerhed om fremtiden på tværs af Europa, fordi der er opstået en pukkel af levende svin i Tyskland og Holland som følge af nedlukningen af Tönnies slagteri i Rheda-Wiedenbrück, der er Europas største, for tre uger siden.

"Vores brede afsætning gør, at vi har en pæn efterspørgsel lige nu, og vi mærker en stor tillid fra kunderne rundt omkring i verden, så derfor kan vi i relativ høj grad holde os ude af det ragnarok, der hersker i Europa lige nu," siger Lars Albertsen.

Til landene udenfor Europa melder Danish Crown om et godt salg til Japan og en jævn afskibning til Kina.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også