AgriWatch

Danish Crown sænker svinenotering efter lav europæisk efterspørgsel

Situationen i særligt Tyskland gør, at Danish Crown sænker noteringen for slagtesvin.

Foto: Finn Frandsen

Noteringen for slagtegrise falder i uge 28 med 30 øre til 10,50 kr. per kg. slagtesvin. Dermed er noteringen faldet med 3,8 kr. per kg. siden toppen i uge 11.

Prisen for søer fastholder niveauet på 5,60 kr. per kg.

Det skriver Danish Crown i en markedsberetning.

Den lavere notering skyldes ifølge andelsselskabet i høj grad, at forbruget af svinekød i Europa fortsat er på et lavt niveau for årstiden.

"I Tyskland stemmer forbrugerne lige nu med fødderne og går i høj grad uden om køledisken med grisekød og pølser, fordi de ser slagterierne som årsagen til de stigende covid-19 smittetal. Vi får meldinger om en nedgang i salget på over 20 pct. i et land med 80 millioner indbyggere. Det er voldsomt, og så hjælper det ikke rigtigt, at vi faktisk ser tegn på stigende aktivitet i en del lande lige nu," siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork, i beretningen.

Selskabet beretter desuden om stabilt salg til Japan, mens Kina fortsat kører i et lavt gear.

Noteringen for økosvin fortsætter sin positive udvikling med en ny stigning på 20 øre i uge 28. Den samlede afregning per kg. økoslagtegris ligger i uge 28 på 25,2 kr.

Noteringen for økogrise har ikke været på det niveau siden uge 24 i 2018, hvor prisen var 25,25 kr.

Mere fra AgriWatch

To store kartoffelselskaber vil fusionere

Kartoffelmelsfabrikkerne AKM og AKS vil fusionere i et selskab for at fremtidssikre virksomhederne med optimeringer og synergi-gevinster. Forslager sendes til afstemning blandt andelshaverne i februar.

Himmerlandskød lukker tre slagterier

Opførelsen af det nye, store slagteri i Aalestrup betyder samtidig et farvel til tre eksisterende slagterier i landet. Fremtiden for medarbejderne er ikke på plads endnu.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch