AgriWatch

Danish Crown sænker svinenotering efter lav europæisk efterspørgsel

Situationen i særligt Tyskland gør, at Danish Crown sænker noteringen for slagtesvin.

Foto: Finn Frandsen

Noteringen for slagtegrise falder i uge 28 med 30 øre til 10,50 kr. per kg. slagtesvin. Dermed er noteringen faldet med 3,8 kr. per kg. siden toppen i uge 11.

Prisen for søer fastholder niveauet på 5,60 kr. per kg.

Det skriver Danish Crown i en markedsberetning.

Den lavere notering skyldes ifølge andelsselskabet i høj grad, at forbruget af svinekød i Europa fortsat er på et lavt niveau for årstiden.

"I Tyskland stemmer forbrugerne lige nu med fødderne og går i høj grad uden om køledisken med grisekød og pølser, fordi de ser slagterierne som årsagen til de stigende covid-19 smittetal. Vi får meldinger om en nedgang i salget på over 20 pct. i et land med 80 millioner indbyggere. Det er voldsomt, og så hjælper det ikke rigtigt, at vi faktisk ser tegn på stigende aktivitet i en del lande lige nu," siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork, i beretningen.

Selskabet beretter desuden om stabilt salg til Japan, mens Kina fortsat kører i et lavt gear.

Noteringen for økosvin fortsætter sin positive udvikling med en ny stigning på 20 øre i uge 28. Den samlede afregning per kg. økoslagtegris ligger i uge 28 på 25,2 kr.

Noteringen for økogrise har ikke været på det niveau siden uge 24 i 2018, hvor prisen var 25,25 kr.

Mere fra AgriWatch

Oksekødsfesten er slut: Nu falder noteringen

Efterspørgslen på oksekød har været faldende de sidste par måneder, hvilket skyldes høje priser i supermarkederne. Prisudviklingen på især hverdagsprodukter trækker Danish Crowns notering ned.

Læs også

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch