AgriWatch

Vestjysk landmand kalder på generationsskifte for økologien

Ifølge Kim Nielsen, der er økologisk planteavler og mælkeproducent, skal der et generationsskifte til, før salget af økologiske varer går frem igen.

Foto: Ivan Riordan Boll/Politiken/Ritzau Scanpix

Salget af økologiske fødevarer ligger fast på omkring 13 pct., og det er problematisk de økologiske landmænd.

En af dem er Kim Nielsen fra Velling i Vestjylland. Han har 600 køer og 800 hektar planteavl. Han efterspørger, at forburgerne vil betale mere for de økologiske varer.

Det skriver Ugeposten Skjern.

"Den store stigning i økologiske landbrug kom fra sidst i 90érne og nogle år frem. Men i perioden fra 2012 til 2014 var det virkeligt svært. Der var overproduktion, og mange landmænd faldt fra. Det er gået bedre fra 2015 og frem. Men det stagnerer nu, og hvis du spørger mig, så skal der et generationsskifte til, før økologien for alvor vil rykke igen. Vores børn går i skoler, hvor de lærer meget om bæredygtighed og dyrevelfærd med mere," siger han til mediet.

Regeringen har sammen med SF, Enhedslisten og De Radikale fastlagt et mål om, at fordoble det økologiske areal, eksporten af økologi og danskernes forbrug af økologi i 2030.

Ny undersøgelse: Skovlandbrug forbedrer klimaet og biodiversiteten

Grønne græsfabrikker kan udløse et nyt dansk eksporteventyr

Danmarks største producent af økogulerødder forventer markant eksportfremgang 

Mere fra AgriWatch

Tørken kradser hul i europæisk høsthåb

Efter meldingen om at EU’s største producent af hvede risikerer at ramme sin varmeste maj måned nogensinde midt i en afgørende periode, øges frygten for problemer med den globale kornforsyning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch