AgriWatch

Gods forsøger sig med eksotiske afgrøder

I første omgang vil Kragerup Gods forsøge sig med kikærter, men højværdiafgrøder som ærter, hestebønner, lupin og måske quinoa er også på tegnebrættet.

Foto: Emma Sejersen

Kragrup Gods nær Slagelse har igangsat et initiativ med dyrkning af eksotiske afgrøder, hvor godset første gang såede og høstede kikærter i 2019.

I indeværende år er 12 hektar udlagt til den eksotiske sort, og i de kommende år vil Kragerup Gods omlægge mere af godsets 1200 hektar til økologi, skriver magasinet Økologi.

"Vi samarbejder med den økologiske fødevarevirksomhed Grøn Fokus i Slagelse, og har indgået en aftale med dem om, at de aftager det, vi forventer at kunne høste, uden dog at binde os på helt eksakte mængder," siger godsforvalter Olav Ditlevsen til mediet.

I første omgang vil godset omlægge 200 hektar til økologi, hvor planen er at dyrke højværdiafgrøder som ærter, hestebønner, lupin, kikærter og muligvis qiunoa.

Ifølge en rapport fra Landbrug & Fødevarer fra 2018 findes der er et voksende marked for at producere proteinafgrøder til mennesker i de kommende år.

Mere fra AgriWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch