AgriWatch

Gods forsøger sig med eksotiske afgrøder

I første omgang vil Kragerup Gods forsøge sig med kikærter, men højværdiafgrøder som ærter, hestebønner, lupin og måske quinoa er også på tegnebrættet.

Foto: Emma Sejersen

Kragrup Gods nær Slagelse har igangsat et initiativ med dyrkning af eksotiske afgrøder, hvor godset første gang såede og høstede kikærter i 2019.

I indeværende år er 12 hektar udlagt til den eksotiske sort, og i de kommende år vil Kragerup Gods omlægge mere af godsets 1200 hektar til økologi, skriver magasinet Økologi.

"Vi samarbejder med den økologiske fødevarevirksomhed Grøn Fokus i Slagelse, og har indgået en aftale med dem om, at de aftager det, vi forventer at kunne høste, uden dog at binde os på helt eksakte mængder," siger godsforvalter Olav Ditlevsen til mediet.

I første omgang vil godset omlægge 200 hektar til økologi, hvor planen er at dyrke højværdiafgrøder som ærter, hestebønner, lupin, kikærter og muligvis qiunoa.

Ifølge en rapport fra Landbrug & Fødevarer fra 2018 findes der er et voksende marked for at producere proteinafgrøder til mennesker i de kommende år.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch