AgriWatch

Ny undersøgelse: Skovlandbrug forbedrer klimaet og biodiversiteten

Hvis man planter træer og buske på markerne, så skaber det grobund for et mere effektivt og bæredygtigt landbrug, konkluderer en ny undersøgelse.

Træer, buske og planter er godt for landbruget. | Foto: Finn Frandsen

Bevoksning tiltrækker dobbelt så mange insekter, der kan bestøve og træerne binder næringsstoffer i jorden, samt nedsætter udslippet af CO2.

Det er blot nogle af de fordele skovlandbruget har.

Det konkluderer et nyt studie fra engelske University of Reading dokumenterer ifølge Videnskab.dk.

I Danmark er vi ikke særligt langt med skovlandbrug, men det ændrer sig snart, vurderer biolog over for mediet

"Jeg tror, det vil bidrage på de fleste parametre, vi vil måle på. Når man sammenligner skovlandbrug med en monoton hvede- eller majsmark, er det svært at forestille sig andet, end at det for eksempel vil give mere biodiversitet," siger Beate Strandberg, seniorforsker på Institut for Bioscience - Terrestrisk Økologi ved Aarhus Universitet til Videnskab.dk.

Mere fra AgriWatch

Fugleinfluenza breder sig i Frankrig

Den meget smitsomme fugleinfluenza er registreret på en fjerkræfarm i det nordlige Frankrig. Trods nationale restriktioner breder smitten sig i landet og uden for grænserne.

Snævert fokus på lavbundsjorde kan koste dyrt

Når der på få år skal udtages store arealer med lavbundsjord til kun ét formål, risikerer andre hensyn at blive overset eller helt glemt. Det frygter sekretariatsleder, der netop arbejder med jordfordeling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch