AgriWatch

Sønderjyske landmænd føler sig frikendt for beskyldninger om miljøsvineri

Et ministersvar fra miljøministeren giver lettelse hos en gruppe sønderjyske landmænd, der føler, at landbruget har fået skylden for kommunernes udledning af spildevand.

Foto: Frederiksen Ole/Ritzau Scanpix

Jens Peter Aggesen, der er formand for Agerskovgruppen, er en lettet mand. Han har i mange år kæmpet for, at landbruget ikke skal have skylden for kommunal udledning af spildevand.

Men en håndsrækning fra miljøminister Lea Wermelin, der i et svar til Folketinget skriver, at kommunalt spildevand står for 80-90 procent af den danske udledning af kvælstof til Øresund, får ham til at tro på, at landbruget kan slippe af med mærkatet om miljøsvineri.

Det skriver JydskeVestkysten.

"De offentlige myndigheder har svinet os til i 30 år. Det her viser jo bare det, som vi hele tiden har sagt," siger Jens Peter Aggesen til avisen.

Agerskovgruppen har før sommerferien stævnet miljøministeriet i en sag om efterafgrøder.

Landmand taber knap halv million på fremrykkede krav til efterafgrøder

L&F om EU's budgetaftale: Elementer giver grund til bekymring

Klimarådet: Landbruget kan realistisk reducere sine udledninger med 2,3 mio ton 

Mere fra AgriWatch

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede landbrugsvirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch