AgriWatch

Boris Johnson vil sætte fart på EU-forhandlinger

Flere konservative parlamentsmedlemmer overvejer at gå sammen med oppositionspartiet Labour om ny lov, der kan tvinge premierministeren til at bede om brexitudsættelse.

Foto: Adrian Dennis/AFP/Ritzau Scanpix

Den britiske premierminister, Boris Johnson, har tænkt sig at sætte skub i brexit-forhandlingerne med EU. Det sker i et forsøg på at undgå et nederlag fra flere parlamentsmedlemmer, der vil stemme for atter at udsætte udtrædelsen af EU.

Det skriver Financial Times.

Modtag AgriWatchs nyhedsbrev gratis i tre uger!

Boris Johnson har sat sin chefbrexitforhandler, David Frost, til at mødes med forhandlere fra EU to gange om ugen i september for at nå en skilsmisseaftale forud for et topmøde 17-18. oktober.

Mellem 20 og 40 konservative parlamentsmedlemmer overvejer sammen med oppositionspartiet Labour at stemme for en lov, der vil tvinge Boris Johnson til at bede om endnu en udsættelse af brexit for at undgå en udtrædelse uden aftale.

David Gauke, der er tidligere justitsminister, siger ifølge Financial Times til BBC, at det vil være "den eneste mulighed" for at undgå et hårdt brexit 31. oktober.

Boris Johnson siger, at han er blevet "opmuntret" af de seneste diskussioner med europæiske ledere.

"Jeg har sagt det fra min første dag som premierminister, at vi er klar til at arbejde på en energisk og målrettet måde for at nå en aftale. Det er nu tid til at sætte farten op," siger Boris Johnson til Financial Times.

"Flere møder og diskussioner er nødvendige, hvis vi skal have en chance for at nå til enighed om en aftale forud for udtrædelsen 31. oktober," tilføjer han.

En talsmand fra EU siger dog ifølge Financial Times, at Storbritannien indtil videre ikke har gjort noget for at komme med en løsning, der skal erstatte den irske bagstopper.

Brexit-overblik: Bagstopperen kaster grus i forhandlinger

Dronning Elizabeth godkender suspendering af parlament

Arla bekymrer sig over brexit trods fremgang 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch