AgriWatch

Arla bekymrer sig over brexit trods fremgang

Spareprogram giver resultater for Arla, der trods vækst og øget indtjening bekymrer sig om brexit.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Det medlemsejede mejeri Arlas omsætning og indtjening voksede i første halvår, og det strategiske mål om, at Arlas egne brands skal stå for mindst 45 procent af salget, holder stik.

Udsigten til, at Storbritannien forlader EU uden en aftale, giver dog malurt i mælkekartonerne for Arlas mælkeproducenter.

"Første halvdel af 2019 oplevede en usædvanlig stabilitet på det ellers volatile globale mælkemarked, med stabile aconto-mælkepriser til andelshavere i hele Europa, skriver Arla".

Modtag AgriWatchs nyhedsbrev gratis i tre uger!

Og det kan læses i en lille stigning i omsætningen, der er steget med 100 millioner euro til 5,2 milliarder euro - svarende 39,6 milliarder kroner.

Også indtjeningen er steget fra 34,7 eurocent per kilo til 36,1.

"Arla leverede stærke resultater i første halvår af 2019 og fokus fremadrettet er på, at nå ambitiøse mål for helåret og lægge endnu større afstand til konkurrenterne".

"Der er dog eksterne faktorer, som kan få en negativ indvirkning på Arlas forventninger til helåret".

"De potentielle negative konsekvenser af et hårdt Brexit er fortsat den største risiko for selskabet sammen med den volatilitet, som har kendetegnet de globale mælkemarkeder de seneste år".

Med det in mente fastholder Arla sine forventninger til året, men med et forbehold:

"Et potentielt brexit uden aftale kan dog påvirke vores forventninger negativt," skriver Arla.

Arlas gode resultater i første halvår skyldes blandt andet succes med spareprogrammet Calcium. Besparelserne har været større i de første seks måneder af 2019 end ventet.

Programmet har allerede givet besparelser for omkring 725 millioner kroner. Målet er 745 millioner kroner i hele 2019.

I hele sin levetid skal Calcium-programmet give Arla 745 millioner kroner til at investere i vækst, samt 2,2 milliarder, som skal gå til mere konkurrencedygtige mælkepriser til andelshaverne.

Arla nærmer sig milliardbundlinje i første halvår

EU's Brexit-chefforhandler: Hårdt brexit tættere på end nogensinde

Arla hæver forvetninger til spareprogram 

Mere fra AgriWatch

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch