EU's Brexit-chefforhandler: Hårdt brexit tættere på end nogensinde

Både brexit-chefforhandler og den danske udenrigsminister håber på løsning helt til 31. oktober, hvor briterne ifølge planen skal forlade EU.  
Onsdag gæstede Nichel Barnier Købehavn. Han er manden, der står i spidsen for EU's forhandlinger med briterne om brexit. | Foto: Francois LenoirReutersRitzau Scanpix
Onsdag gæstede Nichel Barnier Købehavn. Han er manden, der står i spidsen for EU's forhandlinger med briterne om brexit. | Foto: Francois LenoirReutersRitzau Scanpix

Risikoen for et hårdt Brexit er større end nogensinde. Sådan er meldingen fra EU's Brexit-chefforhandler Michel Barnier, da han onsdag landede i København.

Modtag AgriWatchs nyhedsbrev gratis i tre uger!

Han understregede, at EU fortsat forhandler med briterne, men at Boris Johnssons suspendering af Parlamentet øger risikoen for at briterne træder ud af EU uden en aftale er øget markant, skriver Børsen.

"Vi siger altid sandheden. Mit job har hele tiden været at sige sandheden til både virksomheder, borgere og organisationer. Vi skal ikke holde noget hemmeligt, og sandheden er, at risikoen for no deal er høj," siger Michel Barnier.

Både han og den danske udenrigsminister Jeppe Kofoed (S) håber, at der kommer en løsning i 11. time, men vil kommentere interne britiske forhold.

Et hårdt brexit kan betyde et fald i dansk eksport til Storbritannien på 17 pct. Det har OECD konkluderet i en analyse.

Danish Crown: Hårdt brexit kan presse priserne på oksekød

Danmark forventer nye idéer fra Boris Johnson om brexit

Corbyn forsøger at samle støtte til at blokere no-deal brexit 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også