AgriWatch

SF vil investere milliarder i biogasanlæg på Lolland og Falster

Der skal bruges 1,2 mia. kr. på to biogasanlæg på Lolland og Falster, mener SF, der vil finde pengene i kommende pulje og i EU.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Regeringens støtteparti SF er klar til at skaffe finansiering til etablering af to biogasanlæg på Lolland-Falster.

Det sker med en investering på 1,2 mia. kr. Pengene skal komme fra EU's grønne coronafond, samt et kommende biogasudbud.

Det oplyser energiordfører Signe Munk til Lolland-Falsters Folketidende.

"Der er mulighed for et stort grønt eventyr lige her, hvis vi bygger fremtidens biogasanlæg lige netop på Lolland-Falster. Det vil både bevare og skabe mange lokale arbejdspladser og samtidig gavne den grønne omstilling. Samtidig vil det være et vigtigt skridt for den grønne omstilling. Det er alle tiders mulighed for at skabe flere arbejdspladser på Lolland og Falster," siger hun til avisen.

De to biogasanlæg skal kobles på den naturgasledning, som regeringen har bestemt skal forsyne Lolland-Falster med grøn gas. Det er særligt produktionen på Nordic Sugar, som skal drives på grøn gas i fremtiden.

Den nye gasledning er på 115 kilometer til Lolland og Falster. Nordic Sugar vil med den nye ledning begynde at bruge naturgas på koncernens fabrikker på Lolland og Falster fra 2024.

Dan Jørgensen er loren ved fremrykkede biogaspuljer

Regeringen blåstempler omstridt gasledning 

Minister giver kold skulder til biogas-støtte på Lolland 

Mere fra AgriWatch

Krenkerup Gods dropper økologien

I 2017 valgte Krenkerup Gods på Lolland at omlægge en del af planteavlen til økologisk drift, men nu bliver den beslutning dog rullet tilbage. "Hovedårsagen er, at der ikke er penge i det," lyder begrundelsen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch