AgriWatch

Lollandsk biogas i ny gasledning kan kræve milliardstøtte

Nature Energy vil bygge to biogasanlæg, der skal sende grøn gas gennem den kommende gasledning til Lolland-Falster. Hvis biogasanlæggene skal realiseres, kræver det dog ifølge adm. direktør Ole Hvelplund, at der sker "noget ekstraordinært" på spørgsmålet om støtte.

Hvis der skal flyde ny biogas fra Lolland-Falster i den kommende gasledning kræver det store mængder støtte, siger Nature Energy. | Foto: Energinet

Det var en stolt Klima- og energiminister, som for to uger siden kunne offentliggøre planerne om en ny gasledning til Lolland-Falster.

Projektets formelle navn er "Grøn Gas Lolland-Falster" med henvisning til biogasproducenten Nature Energys planer om at opføre to store biogasanlæg på Lolland, hvis gas der vil kunne blive ført ud i transmissionsnettet til resten af landet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

EU-politikere vil suspendere CAP-krav

En fortsat krig i Ukraine får nu EU-Parlamentets landbrugsudvalg til at bede om dispensationer på unionens fælles landbrugspolitik. Midlertidige fravigelser kan være måde at imødegå mangel på fødevare, fremgår af internt brev. Meldingen møder dansk opbakning.

Tørken kradser hul i europæisk høsthåb

Efter meldingen om at EU’s største producent af hvede risikerer at ramme sin varmeste maj måned nogensinde midt i en afgørende periode, øges frygten for problemer med den globale kornforsyning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch