AgriWatch

Minister giver kold skulder til biogas-støtte på Lolland

Der bliver ikke tale om særstøtte til to biogasanlæg på Lolland, der skal forsyne sukkerfabrik med grøn energi.

Foto: Nature Energy / PR

Klimaminister Dan Jørgensen (S) afviser særlig støtte til to biogasanlæg på Lolland.

Ifølge Nature Energy bliver de to anlæg dermed ikke til noget foreløbig, og dermed kan man ikke være sikker på, at der kommer lokal biogas i det nye gasrør, der blandt andet skal forsyne Nordic Sugar med gas fra 2024.

Lollandsk biogas i ny gasledning kan kræve milliardstøtte 

Det skriver Ingeniøren, der refererer til et svar, som ministeren har givet til Folketingets udvalg for Klima-, Energi- og Forsyning.

"Vurderingen er, at der er et betydeligt biogaspotentiale på de to øer, som evt. kan blive udnyttet, når den kommende gasledning til Lolland-Falster bliver etableret," oplyser ministeren i sit svar og opfordrer Nature Energy til at søge midler fra kommende udbud.

Styrelser åbner høring om ny dansk gasledning 

Tidligere har EnergiWatch skrevet, at Ingeniøren selv har vurderet via en servietberegning, at støtten for to anlæg, der producerer 30 mio. normalkubikmeter opgraderet biogas per år, med den nuværende støttesats på 4,9 kr. per kubikmeter opgraderet biogas, vil løbe op i 294 mio. kr. om året i 20 år. Det giver i alt 5,88 mia. kr. i støtte over en 20-årig periode.

Gasledningen til Lolland-Falster har allerede været kritiseret fra flere sider for at være en dårlig investering. Energinets oprindelige business case for projektet kaldte selv samfundsøkonomien for særdeles tvivlsom med et minus på knap 371 mio. kr.

Støttepartier fastholder kritik af regeringens gasledning 

Mere fra AgriWatch

Statslig landbrugsfond tabte knap 100 millioner sidste år

”Vanvittigt dårligt bytteforhold” i flere projekter verden rundt, bærer skylden for, at fonden Danish Agribusiness Fund, der har pensionskasser og staten som bagmænd, gik i rødt efter 2021. Kendt svineprojekt i Kina fik ekstra lån, fortæller direktør.

Kornpriserne hamrer op efter opsigtsvækkende prognose

En prognose fra det amerikanske landbrugsministerium indikerer, at den globale kornhøst vil falde 28 mio. tons. Samtidig begrænser Indien eksport af hvede. Det får priserne til at stige eksplosivt til det højeste niveau nogensinde. (Opdateres)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch