AgriWatch

Regeringen blåstempler omstridt gasledning

Frem til 2030 er der afsat 2,9 mia. kr. til udbygning med biogas i jagten på et grønt gasnet. Samtidig skal 440 mio. kr. få husejere til at koble sig af det grønne gasnet - få overblikket på 2 minutter.

Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix

Klima- og energiminister Dan Jørgensen (S) har netop blåstemplet etableringen af en omstridt gasledning til Lolland og Falster. Det sker, samtidig med at Energistyrelsen har åbnet for en ny støttepulje, der skal få private husstande til at skrotte gasfyret.

1. Gasledningen. En ny gasledning på 115 kilometer til Lolland og Falster er en direkte underskudsforretning for forretningen Danmark og vil betyde en merudgift for landets 380.000 gaskunder på godt 700 mio. kr. Gasledningen vil øge forbruget af CO2-udlednende gas, når Nordic Sugar - Danmarks næststørste energiforbrugende virksomhed – med den nye ledning begynder at bruge naturgas på koncernens fabrikker på Lolland og Falster fra 2024.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

EU-politikere vil suspendere CAP-krav

En fortsat krig i Ukraine får nu EU-Parlamentets landbrugsudvalg til at bede om dispensationer på unionens fælles landbrugspolitik. Midlertidige fravigelser kan være måde at imødegå mangel på fødevare, fremgår af internt brev. Meldingen møder dansk opbakning.

Tørken kradser hul i europæisk høsthåb

Efter meldingen om at EU’s største producent af hvede risikerer at ramme sin varmeste maj måned nogensinde midt i en afgørende periode, øges frygten for problemer med den globale kornforsyning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch