AgriWatch

Regeringen blåstempler omstridt gasledning

Frem til 2030 er der afsat 2,9 mia. kr. til udbygning med biogas i jagten på et grønt gasnet. Samtidig skal 440 mio. kr. få husejere til at koble sig af det grønne gasnet - få overblikket på 2 minutter.

Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix

Klima- og energiminister Dan Jørgensen (S) har netop blåstemplet etableringen af en omstridt gasledning til Lolland og Falster. Det sker, samtidig med at Energistyrelsen har åbnet for en ny støttepulje, der skal få private husstande til at skrotte gasfyret.

1. Gasledningen. En ny gasledning på 115 kilometer til Lolland og Falster er en direkte underskudsforretning for forretningen Danmark og vil betyde en merudgift for landets 380.000 gaskunder på godt 700 mio. kr. Gasledningen vil øge forbruget af CO2-udlednende gas, når Nordic Sugar - Danmarks næststørste energiforbrugende virksomhed – med den nye ledning begynder at bruge naturgas på koncernens fabrikker på Lolland og Falster fra 2024.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Krenkerup Gods dropper økologien

I 2017 valgte Krenkerup Gods på Lolland at omlægge en del af planteavlen til økologisk drift, men nu bliver den beslutning dog rullet tilbage. "Hovedårsagen er, at der ikke er penge i det," lyder begrundelsen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch