AgriWatch

Professorer vil have ny jordreform hurtigt

En forældet struktur, der ikke er optimal for landbrug eller klima, skriger på en ny jordreform. Det mener tre professorer fra danske universiteter.

Foto: Joachim Adrian/Politiken/Ritzau Scanpix

Der skal trykkes på speederen og sættes gang i en ny jordreform.

Det skal løse nuværende klimaudfordringer for især landbruget, mener tre professorer fra Københavns Universitet, som har skrevet et læserbrev i Altinget.

"En væsentlig del af svaret på klima-, biodiversitet- og landbrugsproblemerne er derfor en gennemgribende jordreform. En jordreform, der indretter landskabet efter det 21. århundredes behov – og på en langsigtet forpligtende måde, der ikke er afhængig af tidsbegrænset EU-støtte," skriver de.

Fagfolkene peger på, at en ny jordreform vil kunne placere landbruget, hvor det giver bedst mening, ligesom en reform vil kunne tage højde for kulstoflagring i forskellige jordbundstyper.

Afsenderne er Henrik Vejre, Tommy Dalgaard og Esben Munk Sørensen, der henholdsvis er ansat ved Københavns Universitet, Aarhus Universitet og Aalborg Universitet.

Den seneste jordreform er fra 1970.

L&F og Naturfredningsforening klar med ni-punktsplan for udtag af lavbundsjorde

"Det er bedre at nå helt i mål med en lidt mindre målsætning end at nå 10 pct. i mål med en høj målsætning"

Organisation: Jordreform skal gå på tværs af puljer og ordførerskaber 

Mere fra AgriWatch

Tørken kradser hul i europæisk høsthåb

Efter meldingen om at EU’s største producent af hvede risikerer at ramme sin varmeste maj måned nogensinde midt i en afgørende periode, øges frygten for problemer med den globale kornforsyning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch