Regeringen fremrykker uddeling af penge til jordfordeling

Stor interesse for multifunktionel jordfordeling gør, at en pulje nu til formålet bliver rykket frem. Pengene til formålet skal ikke samle støv, siger minister.
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

En pulje på 150 mio. kr. til multifunktionel jordfordeling, der blev afsat i efteråret 2019 som en del af tørkepakken, er blevet fremrykket.

Ansøgningsrunden skulle først have været åbnet i 2022, men den bliver nu aktiveret i dag grundet stor interesse for den forrige pulje. Det oplyser Miljø- og fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

"På den her måde kan vi give grønt lys til flere projekter og få gang i dem meget hurtigere. Der er ingen grund til, at pengene bare ligger og samler støv, når vi kan få dem ud og arbejde nu," siger fødevareminister Mogens Jensen (S) i meddelelsen.

Ansøgning til ordningen for multifunktionel jordfordeling er åben fra den 15. september til den 31. oktober. Oprindeligt kunne der i denne ansøgningsrunde søges om i alt ca. 1.000 hektar jordfordeling, men med den nye fremrykkelse er puljen nu næsten dobbelt så stor med ca. 1.975 hektar.

Der vil kunne jordfordeles op til 7.000 hektar jord under ordningen. Projekterne skal være mellem 100 og 1.000 hektar.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Landbrugshandlerne, der tinglyses, leveres af Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

For abonnenter