AgriWatch

Syv ansøgere har søgt om multifunktionel jordfordeling af 4500 hektar

Der er rift om midlerne, når Landbrugsstyrelsen skal beslutte, hvilke ansøgere der skal med i denne omgang af multifunktionel jordfordeling. I alt har det været en overansøgning på mere end det dobbelte areal.

Foto: Finn Frandsen

Syv landmænd har meldt sig på banen i bytteordningen multifunktionel jordfordeling, hvor landmænd afstår deres jord for at skabe plads til naturen og i stedet blive tilbudt at købe landbrugsjord i nærheden af deres ejendom.

De syv ansøgere er fra alle dele af landet og har samlet søgt om jordfordeling af 4.500 hektar. Det er en overansøgning på mere end det dobbelte af de cirka 2.000 hektar, som der i første ansøgningsrunde er økonomi til at omfordele.

Det skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

"Der er store perspektiver i multifunktionel jordfordeling, fordi der tænkes i helhedsløsninger, som gavner mange forskellige interesser på én gang. Vi slår ikke bare en, to eller tre fluer med et smæk, men en hel sværm. Jeg ser derfor frem til, at Landbrugsstyrelsen igen til efteråret modtager flere gode ansøgninger om hjælp til at gennemføre multifunktionel jordfordeling," siger enhedschef i Landbrugsstyrelsen Palle Graversgaard i meddelelsen.

Fra 2020-2022 er der sammenlagt afsat 150 mio. kr. til multifunktionel jordfordeling, som uddeles gennem to årlige ansøgningsrunder.

Mere fra AgriWatch

Kåre Flye Andersen overtog familiens mindre landbrug og renteswap

DEN NÆSTE GENERATION: Kåre Flye Andersen udlever sin drøm om at drive familiegården videre som et mindre, økologisk landbrug. Han har ingen ambitioner om, at det skal være større, for han har frihed og tid. Skulle han overtage gården i dag, havde han dog taget andre valg. For med gården kom en renteswap, der har tag om hans økonomi flere år endnu.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch