AgriWatch

Syv ansøgere har søgt om multifunktionel jordfordeling af 4500 hektar

Der er rift om midlerne, når Landbrugsstyrelsen skal beslutte, hvilke ansøgere der skal med i denne omgang af multifunktionel jordfordeling. I alt har det været en overansøgning på mere end det dobbelte areal.

Foto: Finn Frandsen

Syv landmænd har meldt sig på banen i bytteordningen multifunktionel jordfordeling, hvor landmænd afstår deres jord for at skabe plads til naturen og i stedet blive tilbudt at købe landbrugsjord i nærheden af deres ejendom.

De syv ansøgere er fra alle dele af landet og har samlet søgt om jordfordeling af 4.500 hektar. Det er en overansøgning på mere end det dobbelte af de cirka 2.000 hektar, som der i første ansøgningsrunde er økonomi til at omfordele.

Det skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

"Der er store perspektiver i multifunktionel jordfordeling, fordi der tænkes i helhedsløsninger, som gavner mange forskellige interesser på én gang. Vi slår ikke bare en, to eller tre fluer med et smæk, men en hel sværm. Jeg ser derfor frem til, at Landbrugsstyrelsen igen til efteråret modtager flere gode ansøgninger om hjælp til at gennemføre multifunktionel jordfordeling," siger enhedschef i Landbrugsstyrelsen Palle Graversgaard i meddelelsen.

Fra 2020-2022 er der sammenlagt afsat 150 mio. kr. til multifunktionel jordfordeling, som uddeles gennem to årlige ansøgningsrunder.

Mere fra AgriWatch

To store kartoffelselskaber vil fusionere

Kartoffelmelsfabrikkerne AKM og AKS vil fusionere i et selskab for at fremtidssikre virksomhederne med optimeringer og synergi-gevinster. Forslager sendes til afstemning blandt andelshaverne i februar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch