AgriWatch

10 millioner skudt ind i lodsejeres interne byttehandler

Fødevareminister Mogens Jensen har tildelt en pulje på 10 mio. kr. til 144 lodsejere, der er del af seks jordfordelingsprojekter.

Foto: Finn Frandsen

144 lodsejere kommer med høj sandsynlighed til at køre færre kilometer mellem deres marker.

Seks projekter har således fået tildelt 10 mio. kr., hvor 2.228 hektar jord skal omfordeles mellem mindst 144 lodsejere, skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

De seks projekter ligger i Vendsyssel, Lemvig, Skjern, Ulfborg, Als og Thy, hvor det største projekt er i Vendsyssel, der omhandler 842 hektar.

"Jeg er rigtig glad for, at landmænd og andre jordejere har mod på at samle de enlige brikker til et færdigt puslespil, hvor marker er bedre samlet, hvorved der bliver færre kilometer at køre fra gården," siger fødevareminister Mogens Jensen i pressemeddelelsen.

Ansøgere, som ikke har fået tilskud til jordfordelingen, får endnu en mulighed for støtte til jordfordelingen. Her kan kommuner søge om at få fri multifunktionel jordfordeling.

Mere fra AgriWatch

Første skib fra Ukraine afvist af køber

Det første skib, som forlod en ukrainsk havn fyldt med korn, er blevet afvist af sin køber på grund af lang leveringstid. Skibet flyder nu rundt og venter på en ny køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch