AgriWatch

Regering om eksport af smågrise: Erhvervet skal tage ansvar

Socialdemokratiets landbrugsordfører mener, at erhvervet selv skal tage ansvar for udviklingen, hvor flere smågrise eksporteres, mens antallet af slagtninger falder. L&F og Danske Svineproducenter går i rette med ordføreren.

Landbrugsordfører for Socialdemokratiet, Anders Kronborg. | Foto: PR-foto Socialdemokratiet

Dansk landbrug skal tage ansvar for at vende den udvikling, som Socialdemokratiet kalder problematisk, hvor flere og flere smågrise eksporteres, mens antallet af slagtede svin dykker.

Det mener landbrugsordfører i Socialdemokratiet, Anders Kronborg, der tidligere har oplyst, at regeringen vil kigge på tiltag mod eksporten af smågrise i forbindelse med klimaforhandlingerne for landbrugs- og fødevaresektoren efter sommerferien.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch